1. HABERLER

  2. DZKK

  3. ACTUV, ABD’nin okyanus altında gözü kulağı olacak
ACTUV, ABD’nin okyanus altında gözü kulağı olacak

ACTUV, ABD’nin okyanus altında gözü kulağı olacak

ABD ordusu, insansız hava araçları, sürücüsüz karayolu araçlarından sonra şimdi de, insansız 'Denizaltı Avcısı'nın testlerine başladı

A+A-

ABD’de, düşmanın denizaltılarını tespit etmek için geliştirilen ACTUV insansız geminin ilk testi yapıldı. Denizüstü dronun testinin videosu, ABD'nin savunma teknolojileri üretmekten sorumlu ajansı DARPA tarafından yayınlandı.

DAPRA'nın testlerden sonra insansız denizaltı avcısı üzerinde çalışmaları ABD Donanması Bilimsel Araştırma İdaresi'ne (ONR) devredeceği belirtildi.

Geminin bu yıl sonlarında orduya teslim edilmesi planlanıyor.

İnsansız gemi üzerinde çalışmalar 2010'da başlamıştı. DARPA, denizaltı avcısının tasarım ve yapımından sorumluydu. ONR'in görevi ise ek testler ve ABD Donanmasının taleplerine göre donatma.

Saatte 27 knot hız geliştirebilen gemi yaklaşık 40 metre uzunlukta. ACTUV'un görevi, ‘sessiz' dizel elektrik denizaltıları tespit ve takip etmek. Dron ayrıca gıda ve deniz mayınlarını taşımak için kullanılacak.

Tüm teknolojik özelliklerinin yani sıra, optik sistemle de donatılan insansız denizaltı, ABD'nin okyanus altında yeni gözü ve kulağı olacak.

Vira Haber

Bu haber toplam 5670 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.