1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Akçakoca'ya yat limanı projesi 2018 yatırımları arasında
Akçakoca'ya yat limanı projesi 2018 yatırımları arasında

Akçakoca'ya yat limanı projesi 2018 yatırımları arasında

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü başkanlığında yapılan Düzce Yatırım Koordinasyon Toplantısı’nda Akçakoca'ya yat limanı projesinin 2018 yatırım programına alınması kararlaştırıldı.

A+A-

Düzce Yatırım Koordinasyon Toplantısı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü başkanlığında, Ankara'da gerçekleştirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Çakır, Düzce il Genel Sekreteri İsmail Sünlük, Düzce AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ile ilçe ve belde belediye başkanlarının katıldığı bildirildi.

Toplantıda, Düzce'ye ilişkin 182 proje tek tek görüşüldüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:  "Toplantıda 2017'de yapılan işler ele alınırken, 2018 yılı ile ilgili de planlama yapıldı. Bu kapsamda sağlık, eğitim ve spor yatırımlarına 2018 yılında ağırlık verilmesi kararı alındı. Bu bağlamda Düzce Stadyumu'nun yapılması, ilçelere gençlik merkezleri kurulması, ilk ve orta öğretimde tekli eğitime geçilmesi için yapılması planlanan okullar, sağlıkla ilgili ise Çilimli ve Akçakoca devlet hastaneleri yapımı Düzce'nin yatak kapasitesinin artırılması konuları gündemin önemli başlıkları arasında yer aldı."

Toplantıda, sanayi şehir olması hedeflenen Düzce'nin 2018 yılı sonunda sanayi fiziki altyapısının bitirilmesi kararlaştırıldığı belirtilen açıklamada, "Bu kapsamda Akçakoca İhtisas OSB, kamulaştırma kararı alınan Çilimli OSB ve Gümüşova OSB genişleme alanında altyapı çalışmalarının önümüzdeki yılın sonuna kadar bitirilmesi hedeflendi.

Düzce'nin bilim ve teknoloji kenti olması hedefleri doğrultusunda ise Teknoparkın bitirilmesi ve Düzce Bilim Merkezi gündeme alındı. Düzce'de doğal gazın yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalara hız verilmesi de kararlaştırıldı." denildi.

Toplantıda, kentteki turizm ve kültür yatırımlarının da ele alındığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Alınan karar gereğince Düzce'nin turizm değerleri de ön plana çıkarılacak. İPA projesi kapsamında Düzce'nin yaylaları, şelaleleri, Konuralp'taki Ceneviz kalesi gibi kültürel değerler ön plana çıkarılacak. Böylece Düzce turizmde de marka şehirlerden biri olacak.

Öte yandan Düzce Sanayi Sitesi de Düzce Belediyesi öncülüğünde taşınacak. Taşınacak yerle ilgili milli emlakdan yer tahsis işlemleri yapıldı. Böylece Düzce Sanayi çalışanları, daha modern geniş ve temiz alanlarda, teknolojik ortamlarda üretim yapma fırsatına sahip olacaklar. Diğer yandan Efteni gölü, Yenivakıf gölü, Asar deresi üzerindeki 6 (altı) taşıt ve 2 (iki) yaya köprüsünün ihalesi ve Kanal Kaynaşlı projesi ihalesi ile Çilimli ve Yığılca dere ıslah ihalelerinin de yapıldığı açıklandı.

Akçakoca'ya yat limanı projesinin ise 2018 yatırım programına alınması kararlaştırıldı."

Vira Haber

Bu haber toplam 6334 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.