1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Akdeniz'den dönen bahriyelilere coşku seli
Akdeniz'den dönen bahriyelilere coşku seli

Akdeniz'den dönen bahriyelilere coşku seli

Deniz Harp Okulu öğrencileri, açık deniz eğitimlerini tamamlayarak İstanbul'a döndü.

A+A-


Deniz Harp Okulu'nda 4. sınıfa geçen 5'i kadın 153 öğrenci, "Cezayirli Gazi Hasan Paşa" ve "Sokullu Mehmet Paşa" adlı okul gemileriyle Girne, İskenderiye, Tunus, Barselona ve Napoli'deki açık deniz eğitimini tamamlayarak Pendik'teki İstanbul Tersanesi'ne geldi.

Öğrencileri karşılamak amacıyla düzenlenen törende konuşan Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Kemalettin Gür, uzun bir yolculuktan dönen Harbiyelileri yeniden aralarında görmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Öğrencilerin ileride deniz subayı olarak görev yapacakları ortamı ve yaşam tarzını belirli ölçüde gördüğünü ifade eden Gür, gençlerin daha önce kısa süreli olarak tanıdıkları gemi hayatının, her türlü ihtiyacın karşılandığı okul yaşamına kıyasla daha zor olduğunu, ancak bir o kadar da zevkli ve gurur verdiğini hissettiklerini kaydetti.

Gençlerin bu eğitimden aldıkları deneyimleri gemilerde ve gemi komutanlığı görevlerinde kullanacaklarını aktaran Gür, şunları söyledi:

"Ziyaret ettikleri limanlarda önce ülkemizi, sonra da Deniz Harp Okulunu temsil ettiler. Gösterdikleri disiplinli ve örnek davranışlarla güven verdiler ve sınıf olarak yıllarca hatırlayacakları yeni anılar biriktirdiler. Bu uzun seyirde gösterdikleri başarı için teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren teğmen sınıfı olarak okulla ilgili sorumluluklarını yüklenmelerini ve büyük bir disiplinle yerine getirmelerine bekliyorum. Bu eğitim seyrini başarıyla tamamlayan tüm personele gayretleri için teşekkür ediyorum."

Karşılama, öğrencilerin tören geçişiyle sona erdi. Öğrenciler, tören sonunda da kendilerini karşılamaya gelen aileleriyle kucaklaşarak hasret giderdi.

Bu haber toplam 969 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.