1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. ALİAĞA LİMANI

  4. Aliağa PAWSA Çalıştayı başladı
Aliağa PAWSA Çalıştayı başladı

Aliağa PAWSA Çalıştayı başladı

Aliağa Bölgesi için liman ve suyolları emniyet değerlendirmesinin yapıldığı ‘Aliağa Bölgesi Limanlar ve Suyolları Emniyet Değerlendirmesi’ çalıştayı başladı.

A+A-

Vira Haber Merkezi

Çatışma, karaya oturma gibi kazaların ve bunlardan doğabilecek risklerin azaltılarak seyir, can, mal ve çevre emniyeti ile deniz trafik verimlilik ve güvenliğinin arttırılmasının amaçlandığı Aliağa Bölgesi PAWSA (Ports and Waterwways Safety Assessment) çalıştayı başladı.

Aliağa PAWSA Çalıştayı’na Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Liman Başkanı Behlül Karataş, Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Adem Şimşek ve sektörden çok sayıda temsilci katılım gösterdi. Açılış töreninin ardından katılımcılara PAWSA sistemi ve sorulara verilecek yanıtlar ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirmeden sonra çalıştay başladı.

“Aliağa Bölgesi Risk Değerlendirme Çalışması” olarak adlandırılan bu çalışmada, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ve Uluslararası Deniz Seyir Yardımcıları ve Fener Oteriteleri Birliği (IALA) tarafından kabul görmüş ve önerilen risk değerlendirme metodlarından biri olan PAWSA kullanılacak. Aliağa Bölgesi Risk Değerlendirme Çalışması’nda kullanılacak olan PAWSA modeli, her ne kadar sayısal verileri kullansa da model tamamen bölgede yer alan sektör içerisinden olan katılımcı kitlesinin sorulan sorulara verdikleri cevaplara ve yorumlarını değerlendiriyor.







ViraHaber.com

Bu haber toplam 2063 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.