1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. ALİDAŞ tahliye edildi
ALİDAŞ tahliye edildi

ALİDAŞ tahliye edildi

Alanya Balıkçılar Kooperatifi ile Alanya Liman İşletmeleri Anonim Şirketi (ALİDAŞ) arasında yaşanan tahliye krizi dün çözümlendi.

A+A-

Alanya Balıkçılar Kooperatifi ile Alanya Liman İşletmeleri Anonim Şirketi (ALİDAŞ) arasında yaşanan tahliye krizi dün çözümlendi.

Balıkçılar Kooperatifi'nin ALİDAŞ'ın tahliyesi talebi ile açtığı davada Antalya Bölge İdare Mahkemesi, ALİDAŞ ile Mal Müdürlüğü arasında yapılan ön izin belgesini iptal etmişti. Bu iptalin ardından ALİDAŞ, balıkçıların bulunduğu alanda işgalci duruma düşmüştü. Mahkemenin kararına rağmen Alanya Mal Müdürlüğü, bölgede bulunan ALİDAŞ'ı tahliye etmemişti.

DÜN TAHLİYE EDİLDİ
Mal Müdürlüğü'nün tahliyeyi gerçekleştirmemesi üzerine Kooperatif Başkanı Mustafa Çakır, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan'ı ziyaret ederek, tahliye işleminin yapılıp, mahkeme kararının uygulanmasını istemişti. Kaymakam Doğan'ın talimatıyla Mal Müdürlüğü, dün sabah ALİDAŞ'ı, balıkçılara ait bölgeden tahliye etti. Tahliyeye sevinen Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Çakır, "ALİDAŞ, bize ait bölgeden kısmen tahliye edildi. Bu tahliye sonucu Balıkçılar Kahvesi'nin bir kısmı boşaltıldı, restoran bölümü kaldı. Mal Müdürlüğü, 449 metrekarelik bir bölümü, bu alanın ALİDAŞ'a ait olduğunu iddia ederek bıraktılar. Biz de avukatlarımız aracılığıyla buna itiraz ettik, kadastro sonucu bu bölgenin de bize ait olduğunun ortaya çıkmasıyla ALİDAŞ bu bölgeden de tahliye edilecek. ALİDAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müfit Kaptanoğlu, bize ‘Limanı işgal ettiler’ diye sözler sarf ediyordu. Adalet yerini buldu. Bize işgalci diyen Kaptanoğlu'na sesleniyorum. Limanda kimin işgalci olduğu resmen ortaya çıktı" dedi.

"Yeni davalar açıyoruz"
Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Alanya'da yaşayanlar iyi bilir. 1998 yılında Balıkçılar Kahvesi iki katlıydı. Burası bize aitti. Şu anda Balıkçılar Kahvesi'nin bulunduğu noktadaki dükkanlar depoydu ve bu depoları da balıkçılar kullanıyordu. Buralar Balıkçılar Kooperatifi'ne aitti. Bu dükkanları ALİDAŞ ise kendilerinin olduğu gerekçesiyle kullanıyor. Bu dükkanlar da bizim. Mal Müdürlüğü ekipleri, bu bölgenin de balıkçıların olduğunu ifade ettiler. Bilirkişi raporunda bu dükkanların da Balıkçılar Kooperatifi'ne ait olduğu ortaya çıktı. Bu dükkanların da tahliye edilerek, kooperatifimize verilmesini talep ediyoruz. Bu konuda ilgili yerlere dava açacağız. Alanya Limanıyla ilgili özelleştirmenin iptali için de Danıştay'a dava açıyoruz. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile ALİDAŞ arasında yapılan özelleştirmenin iptaliyle ilgili gerekli belgeleri hazırladık ve Danıştay'a dosya halinde gönderdik. Alanya Limanı, artık ALİDAŞ'ın değil, balıkçıların ve halkın olacaktır. Limanda insanlarımız yürüyebilecek, balıkçılar da istediği gibi limanı işletebilecek. ALİDAŞ artık limanın sahibi olamayacak."

Kooperatif Başkan Yardımcısı Cavit Uslu da balıkçı kahvesini en kısa zamanda eski haline getireceklerini belirterek, adaletin yerini bulduğunu söyledi.

ALİDAŞ Başkan Yardımcısı Müfit Kaptanoğlu ise yaptığı açıklamada, mahkeme kararının kendilerine yeni tebliğ edildiğini, bu nedenle dün akşam söz konusu alanı boşalttıklarını, bugün görevlilerin bu durumu resmileştirdiğini söyledi.

Antalya Bölge İdare Mahkemesinin kararının nihai değil yürütmeyi durdurma kararı olduğunun altını çizen Kaptanoğlu, karara itiraz edeceklerini bildirdi. Kaptanoğlu, yasaya aykırı hiçbir iş yapmadıklarını ve yapmayacaklarını savundu.

Alanya'da 16 yıldır balıkçı kahvesi olarak işletilen ve vatandaşın büyük ilgi gösterdiği mekan için balıkçılarla ALİDAŞ arasındaki hukuk mücadelesi uzun süredir devam ediyordu.

Yeni Alanya

Bu haber toplam 1086 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.