1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Alsancak Limanı genişliyor
Alsancak Limanı genişliyor

Alsancak Limanı genişliyor

Taşınması tartışmalara konu olan İzmir Limanı 600 bin metrakere genişliğe ulaşacak.

A+A-

Daha önce viyadük kazıkları ve malzemelerinin bulunduğu 80 bin metrekarelik alanın, ihalesi tamamlanan 30 bin metrekarelik kısmında temizlik ve dolgu çalışması bitti; asfalt ve betonlama işi başladı. Son olarak buranın aydınlatılacağı, kalan 50 bin metrekarelik alan için de proje çalışması sürdürüldüğü bildirildi.

Liman İşletme Müdürü Turan Yalçın, düzenlemelerle, konteyner trafiğinin hafifleyeceğini ve düzene gireceğini söyledi. Yalçın, “Ulaştırma Bakanlığı-Büyükşehir Belediyesi ortak çalışmasıyla yapılacak 7.5 km uzunluğunda 14 metre derinliğinde tarama-yanaşma kanalıyla birlikte limana daha büyük gemiler de girebilecek” dedi.

Manisalı esnaf, bu fırsatı kaçırmadı
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Recep Çınar, borçlar için çıkan yapılandırma fırsatını Manisa esnafının çok iyi değerlendirdiğini belirterek, 750 başvuru olduğunu ve toplam 5.5 milyon liralık borcun yapılandırıldığını söyledi. Manisa esnafı, Kredi Kefalet Kooperatifi’nin “Bu fırsat kaçmaz” çağrısına kayıtsız kalmadı. Borcu olan ve takibe düşmüş esnaf, 3 ayrı yapılandırma fırsatını en iyi şekilde değerlendirdi.

15 Nisan’da bitti
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Recep Çınar, 9 Mart’ta aldıkları yapılandırma kararının süresinin 15 Nisan’da sona erdiğini belirtti. Çınar, çok yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını kaydederek, “Kooperatifimizin bu yapılandırma olmadan önce 40 milyon liralık finansman hacmi karşısında ana para ve faiz olmak üzere 8 milyon, yardımlaşma fonunda da 2 milyon lira takip alacağımız vardı” dedi. Yapılandırma fırsatından toplam 750 borçlu esnafın yararlandığını bildiren Çınar, “Kooperatif kredileri yapılandırma toplam tutarı 4 milyon lira ve bundan yararlanan kişi sayısı 450’dir. Yardımlaşma fonu yapılandırma toplam tutarı da 1.5 milyon lira. Gecikme faizlerinin silinmesi ile 2,5 milyon lira zarara uğradık. Ama biz esnafımızın geleceğini düşündüğümüz için bu zararı fazla önemsemiyoruz” dedi.

Milliyet

Bu haber toplam 1015 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.