1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. AMBARLI LİMANI

  4. Ambarlı limanı Almanları kotkuttu
Ambarlı limanı Almanları kotkuttu

Ambarlı limanı Almanları kotkuttu

Ambarlı'ya kurulacak 12 milyar dolarlık ticaret kapasiteli liman, Hamburg ve Koper'i korkuttu.

A+A-

Ambarlı'ya kurulacak 12 milyar dolarlık ticaret kapasiteli liman, Hamburg ve Koper'i korkuttu.
Marmara'nın ihracat kapısı konumundaki Ambarlı Limanı'nda 12 milyar dolarlık ticarete imkân sağlayacak dev yatırım Temmuz başında faaliyete geçiyor. Türkiye'nin en büyük silolarının da yer alacağı yeni yatırım dünya ticaret haritasını yeniden şekillendirecek. Uzakdoğu pazarını Doğu Avrupa'ya bağlama hedefiyle dizayn edilen liman aynı zamanda bölgenin en büyük kapalı depolarına hizmet eden döküm tesislerinin de sahibi olacak.

HAMBURG FİYAT İNDİRDİ
Silk Expres (İpek yolu) projesi çerçevesinde ilerleyen çalışmalarda Ambarlı'ya demiryolunun gelmesi de planlanıyor. Projenin mimarı olan Latek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erdoğan, birçok Avrupa limanının Türkiye'deki yatırımlar nedeniyle paniğe kapıldığını söylüyor. "Ambarlı nedeniyle Almanya Hamburg ve Slovenya Koper Limanları yüzde 50'ye yakın indirim yaptı" diyen Erdoğan, "Şu an bizden çok çok ucuz kaldılar.

Başka çareleri de yoktu. Ancak buna rağmen Uzakdoğu siparişleri bize akmaya başladı" şeklinde konuşuyor. Erdoğan, Çin ve Hindistan'dan gelen malları İstanbul'da konsolide edip buradan Doğu Avrupa'ya taşımak istediklerini belirtiyor. Doğu Avrupa'nın 160 milyar dolara yakın bir ticari hacme sahip olduğunu belirten Erdoğan, "Ambarlı'ya 40 milyon TL yatırıyoruz. Projelerimiz sürecek ve Doğu Avrupa pazarına biz hizmet edeceğiz. Bu şekilde İpek Yolu projesi gerçekleşirken, Türkiye'de lojistik üssü olacak" diyor.

DÜNYA LİGİNDE
Altaş Ambarlı Limanı 7 ayrı birimden oluşuyor. Yeni yatırımla birlikte limanın genelinde ticaret hacmi 20 milyar doları aşacak. Bölgede Kumport, Akçansa, Mardaş Deniz, Marport, Set Çimento gibi firmalar da var.

Sabah

Bu haber toplam 1405 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.