1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. AMBARLI LİMANI

  4. Ambarlı'ya kaçak akaryakıt operasyonu
Ambarlı'ya kaçak akaryakıt operasyonu

Ambarlı'ya kaçak akaryakıt operasyonu

İstanbul Ambarlı Limanında kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen operasyonda 3 milyon 12 bin lira değerinde akaryakıt cinsi eşya ele geçirildi.

A+A-

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ithalat kapsamında bir şirket adına Ambarlı Gümrük Müdürlüğüne gelen konteynerler, alıcısının da aynı firma olması üzerine şüphe ve risk kriterleri çerçevesinde değerlendirildi. Konteynerlerde bulunan eşyalardan numuneler alınarak tahlile gönderildi. Yapılan tahliller neticesinde konteynerlerdeki ürünlerin beyan edilenden farklı çıkması üzerine olay, İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne bildirildi.

Muhafaza ekiplerinin olayla ilgili incelemesinde; Long Oil Alcyd Resin olarak beyan edilen 160 varil 27 bin 200 kilogram eşyanın "White Spirit" olduğu, Long Oil Alcyd Resin olarak beyan edilen 432 kap 76 bin 896 kilogram eşyanın "orta yağlar (petrol yağları)", Wool Cleaning Ethyl Acetate Hs olarak beyan edilen 73 varil 36 bin kilogram eşyanın "gaz yağı", Waterproofing Bitu-Primer beyan edilen 14 tank 216 bin 800 kilogram eşyanın "ağır yağlar (deniz motorinleri)" ve Marble&Ceramic Polish Solition beyan edilen 10 tank 205 bin 585 kilogram eşyanın "madeni yağlar"olduğu tespit edildi.

Gerçeğe aykırı beyan edilen eşyaların piyasada "10 numara yağ" olarak bilinen akaryakıt ürünü şeklinde sunulabilen akaryakıt harici petrol ürünleri olduğu ve bu ürünlerin vergiden kaçırılması amacıyla farklı beyan edildiği anlaşıldı. Savcılık talimatı ile söz konusu 30 konteynerde bulunan 562,5 ton yakıt türevine mahkeme kararıyla el konuldu. Yapılan tespitlerde el konulan eşyanın gümrüklenmiş değerinin 3 milyon 12 bin lira olduğu belirlendi.

Olayla ilgili olarak ithalatçı firmanın sahibinin de aralarında bulunduğu 3 kişi hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefetten Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1806 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.