1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. America's Cup yeni konsept teknesi : AC75
America's Cup yeni konsept teknesi : AC75

America's Cup yeni konsept teknesi : AC75

AC75 konsepti, ikiz hareketli ve T şeklinde foil kanatlar ile tasarlandı. Yelken altında yatma açısını düzeltme momenti yaratan bu foil kanatlar, düşük süratlerde ise daha dengeli seyir imkanı sağlıyor.

A+A-

 America’s Cup takımlarından Emirates Team New Zealand ve İtalyan Luna Rossa’nın tasarım ekipleri, 36. America’s Cup’da yarışmak üzere geçtiğimiz dört ay boyunca tek gövdeli foiling yelkenli konseptleri üzerinde çalıştı.

Uzun soluklu çalışmaların neticesinde ise, yat yarışçılığı ve belkide gezi yelkenciliğinin geleceğini belirleyecek bir konsept ortaya çıkarıldı. Yatvitrininin haberine göre olağanüstü yüksek performans sunarken, üstün yelkencilik becerileri gerektiren yeni AC75 konsepti, önümüzdeki America’s Cup’da katamaran gövdelilerin yerini alacak.

Yeni AC75 konsepti, ikiz hareketli ve T şeklinde foil kanatlar ile tasarlandı. Yelken altında yatma açısını düzeltme momenti yaratan bu foil kanatlar, düşük süratlerde ise daha dengeli seyir imkanı sağlıyor. Ek olarak, ters kapak olma durumlarında tekneyi düzeltmeye de yarıyor.

Muazzam süratleriyle seyir zevkini yukarı taşıyıp taşımadığı tartışılan son dönemin ‘foil kanatlı katamaranların’ ardından, America’s Cup camiasında tek gövdeli yatlara dönüş için adeta bir kampanya başlatılmıştı. Bunun üzerine harekete geçen son şampiyon Emirates Team New Zealand, kendi evinde yapılacak olan 36. America’s Cup için Lona Rossa’nın tasarım ekibiyle güçlerini birleştirdi ve seyir zevkini daha da yukarılara çekecek bir tasarım yaratıldı. Emirates Team New Zealand’ın CEO’su Grant Dalton, yapılan analizlere göre yeni AC75’in katamaran gövdeli AC50’lerden hem rüzgarüstü hem rüzgaraltı seyirlerde daha süratli olacağını belirtti. Dalton; ''Yeni AC75’i açıklamaktan gurur duyuyoruz. Tasarım koordinatörümüz Dan Bernasconi ve Luna Rossa tasarımcıları bu tekneyi ortaya çıkarırken olağanüstü bir efor sarfetti.'' dedi.

Armasının detayları henüz açıklanmayan AC75’in direğinin ve diğer tüm arma donanımlarının, 31 Mart 2018’den önce açıklanacağı bildirildi. AC75’lerin kapışacağı 36. America’s Cup ise, 2021’de Auckland, Yeni Zelanda’da gerçekleşecek.

ac75.jpg

ac751.jpg

ac752.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 3645 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.