1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Türkmenbaşı Limanı yıl sonunda hizmette
Türkmenbaşı Limanı yıl sonunda hizmette

Türkmenbaşı Limanı yıl sonunda hizmette

Türkmenistan'ın Hazar Denizi'ndeki modern limanı yıl sonunda açılacak. Toplam 1.5 milyar dolara mal olacak limanın yıllık kapasitesi 17-18 milyon ton…

A+A-

 

Uluslararası Türkmenbaşı Limanı adlı projenin yıl sonunda bitirilmesi hedefleniyor. Türkmenistan'ın Hazar Denizi kıyısındaki Türkmenbaşı şehrinde yeni bir liman inşa ediliyor. Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov'un limanda çeşitli gözlemlerde bulunmak için bölgeye gittiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov'un Türkmenistan'ın ekonomik büyümesinde hayati bir önemi olduğunu vurguladığı limanın inşaatı Türk şirketi olan Gap İnşaat tarafından gerçekleştiriliyor. Uluslararası Türkmenbaşı Limanı adlı projenin yıl sonunda (2017) bitirilmesi hedefleniyor. Bilindiği gibi projeye 2014 yılında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkmenistan ziyareti sırasında start verilmişti.

Limanın 2,500 kişilik istihdam yaratacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov bu limanın Rusya-Hindistan ve Çin-Avrupa yolları üzerinde en önemli güzergahlardan biri olacağını ve Türkmenistan'ın büyük pazarlara çıkış noktası olacağını vurguladı.

Limanın yıllık kapasitesi 17-18 milyon ton olarak belirtilirken ,inşaatın toplam maliyetinin ise 1.5 milyar dolara ulaşacağı öğrenildi.

b4a283c4-ca83-44d0-ac15-dbdcc5b6a5dd.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 7595 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.