1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Anamur İskelesi için düğmeye basıldı
Anamur İskelesi için düğmeye basıldı

Anamur İskelesi için düğmeye basıldı

Anamur ve çevre ilçelerin yıllardır beklediği Anamur iskelesi için düğmeye basıldı. 389 metre uzunluğunda ve 59 metre genişlikte olması planlanan iskeleyi kruvaziyer gemileri de kullanabilecek.

A+A-

Anamur da yapılacak olan ve feribot ve deniz uçağı iskelesi olarak kullanılması planlanan iskelelenin şantiye kurulum çalışmaları başladı.

Anamur da yapılacak olan iskelelenin şantiye kurulum çalışmaları başladı. Coğrafi konumu, kıyı uzunluğu, deniz turizmine uygun iklim koşulları, uygun yat güzergâhları, mevcut yat limanları ve altyapısı, tarihi, doğal ve kültürel değerleri ile Doğu Akdeniz‘in yat ve kruvaziyer turizmindeki çekim merkezlerinden birisinin Anamur olduğu ve limanın yapılmasında bu özeliğin etkin olduğu kaydediliyor. Ayrıca Anamur´un Akdeniz Bölgesinin doğu ucu ile batı ucu arasında orta nokta olmasına da dikkat çekiliyor.

 9 Mayıs 2014 tarihinde Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından onaylanan etüd raporunun ardından yapım aşamasına gelinen Anamur İskelesinde yolcu ve araç feribotları, deniz uçakları ile küçük amatör teknelerin yanaşabileceği yanaşma yerlerinin tasarlandığı kaydedilirken, Ak Parti Anamur İlçe Başkanı M. Feyzullah Yılmaz, Kalınma Bakanı Lütfi Elvan´ın 2014 seçimlerinde limanın yapılacağı sözünü verdiğini belirtti.

Anamur´un artık sadece tarımda değil turizmde de söz sahibi olan bir ilçe haline geleceğini kaydeden Yılmaz; “Anamur artık atak yapma aşamasına geldi. Yolumuzun yapılması ile Gazipaşa Havaalanına olan uzaklığımız sadece 40 dakika olacak. Limanımızın yapılması ile Anamur dahil çevremizdeki ilçelerimizle birlikte bölgemiz kalkınacak. Bu anlamda Lütfi Elvan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Tamamlandığı zaman 389 metre uzunluğunda ve 59 metre genişlikte olacak olan Anamur Limanı tamamlandığında, değişik mesafelerdeki Bozyazı, Aydıncık, Silifke, Gülnar, Mut, Gazipaşa ve Ermenek´in kalkınmasına büyük katkıda bulunacak.  Altyapıların tamamlanması ardından tesis işletmeci olarak belirlenecek kamu idaresine (Anamur Belediyesi veya Anamur Kaymakamlığı) devredilecek. İskelenin yapılacağı bölgenin kumsal olması, üstelik deniz kaplumbağalarının yumurtlama sahası olması nedeniyle yapının bütününün kazıklı iskele olarak yapılmasına karar verildiği belirtildi.

33 milyon lira bedelle Nil İnşaat tarafından yapılacak olan proje 450 günde tamamlanacak.

anamur_1.jpg

anamur_2.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 9254 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.