1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Antalya Limanı’nında rekor büyüme
Antalya Limanı’nında rekor büyüme

Antalya Limanı’nında rekor büyüme

Antalya Limanı (Port Akdeniz), kısa sürede yapılan yatırımlarla kapasitesini rekor ölçüde artırmaya devam ediyor.

A+A-

Türkiye’nin en büyük liman operatörü Global Liman İşletmeleri’nin (GLİ) 2006 yılında işletmesini, 29 Temmuz 2010 yılında ise tamamını aldığı Antalya Limanı (Port Akdeniz), kısa sürede yapılan yatırımlarla kapasitesini rekor ölçüde artırmaya devam ediyor. Antalya Limanı’na 2010 yılının ilk 10 ayında gelen yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine oranla yaklaşık 11 kat arttı. Geçen yıl 11 bin 678 olan kruvaziyer yolcu sayısı, bu yıl 129 bin 905’e yükseldi.

Türkiye’nin en büyük turizm ve ticaret kapılarından biri olan Antalya Limanı’nı 2006’da devralan Global Liman İşletmeleri, 29 Temmuz 2010’da liman hisselerinin tamamını satın aldı. Antalya Limanı’na kısa sürede büyük yatırım yaparak, altyapısını ve teknolojisini geliştiren GLİ, hem yük hacmini, hem de kruvaziyer kapasitesini artırdı. 2009 yılının ilk 10 ayında limana 21 gemi yanaşırken, bu yıl sayı 55’e yükseldi. Yolcu sayısı ise, 11 bin 678’den, 129 bin 905’e çıktı. Aynı dönemdeki kayıtlı brüt tonaj (GRT)* ise, 438 bin 123’ten, 2 milyon 550 bin 783’e ulaştı. Global Liman Antalya Ticari ve Yolcu Limanı’nın kruvaziyer hatları için indi-bindi ve uğrama limanı olarak tanıtımını aktif bir şekilde yapmaya başlamıştır. Global Liman, Antalya Ticari ve Yolcu Limanı’nın yılda 20 milyon yolcunun seyahat ettiği Antalya Havalimanı’na olan yakınlığının, limanın Akdeniz’deki konumunun, önemli arkeolojik yapılara ve Antalya’nın otel ve ulaşım altyapısının limanı cazip bir indi-bindi limanı olmasını sağladığına inanmaktadır ve 2010 yılı itibari ile Aida Cruises isimli Alman kruvaziyer firması rotasına Antalya’yı dahil edip, Antalya Limanını indi bindi limanı olarak kullanmaya başlamıştır. Böylece, ülkemize gelen yolcu sayısı katlanmıştır.

GLİ, bu rekor artış başarısını, yük hacminde de göstermişti ve aynı başarıyı kruvaziyer sektöründe de devam ettirmeyi planlıyor.

Global Liman Genel Müdürü Saygın Narin, yaptıkları yatırımlarla, yük ve yolcu kapasitesinde bekledikleri artışı, tahminlerinden çok daha kısa sürede yakaladıklarını belirterek şunları söyledi:
“GLİ, Antalya Limanı’na yaptığı yatırımlara hız kesmeden devam edecek. Akdeniz çanağında stratejik öneme sahip olan Antalya Limanı’nı, Avrupa’da en güvenli, en verimli, en etkin işletilen ve yönetilen çok fonksiyonlu limanlardan biri haline getirme hedefimize çok yaklaştık. Türkiye’nin en önemli ticaret ve turizm kapılarından biri olan Antalya Limanı, GLİ’yle büyümeye devam edecek. 2011 yılında kruvaziyer gemi ve yolcu sayısında çok daha önemli bir artışa ulaşacağımıza inanıyorum.”

Virahaber

Bu haber toplam 1845 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.