1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Antarktika macerası hayalimdi
Antarktika macerası hayalimdi

Antarktika macerası hayalimdi

Antarktika’da gerçekleştirdiği dalışla kıtada tüpsüz dalış yapan ilk Türk kadını olarak tarihe geçen Şahika Ercümen, macerasını ANKAmall’da bir araya geldiği Ankaralılarla paylaştı.

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın daveti üzerine Antarktika macerasının başladığını belirten Ercümen, bunun aslında hayali olduğunu ve teklif aldığında büyük mutluluk yaşadığını ifade etti.

ZORLU BİR DALIŞ OLDU

Eksi 1 derecedeki soğuk sulara tüpsüz dalış yaparak yaklaşık bir saat boyunca suyun altında kaldığını anlatan Ercümen, “Zorlu bir yolculuk ve zorlu bir dalış oldu ama bembeyaz karın ve buzun üzerinde Türk bayrağını görmek gözümde tablolaştı. Bu, çok gurur veren bir tablo oldu” dedi.

Antarktika’da tüpsüz dalan ilk Türk kadın sporcu olarak adını dünyaya duyuran Şahika Ercümen, "Yaparım Bilirsin" konseptiyle bir alışveriş merkezinde hazırlanan programda, Türk kadınının potansiyelini, neler yapabileceğini, motivasyon sırlarını ve tecrübelerini de anlattı. Kendisinin bir astım hastası olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan milli sporcu, "Benim hayatım nefes almakla değil, nefes tutmakla başladı" dedi.

Ankara'da deniz olmamasına karşın en fazla dalgıcın Başkent’ten çıktığına dikkat çeken Ercümen, "Astım hastalığım nedeniyle yıllarca evden çıkamadım. Ancak sporcu olduktan sonra limitleri zorlamaya başladım. Suyun altı büyüleyici bir yer" ifadelerini kullandı. İzleyicilere nefes alma egzersizi de gösteren dünya şampiyonu sporcu, "Kırdığım rekorlardan önce her zaman bu egzersizleri yapıyorum. Çok derin nefes alarak her şeyi yapabilirsiniz" diye konuştu.

Vira Haber

Bu haber toplam 4516 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.