1. HABERLER

  2. MARİNA

  3. TEOS MARİNA - TEOS SIĞACIK

  4. "Anything" Teos Marina’dan yarışlara doğru yelken açtı
"Anything" Teos Marina’dan yarışlara doğru yelken açtı

"Anything" Teos Marina’dan yarışlara doğru yelken açtı

Anything, 9 aylık tasarım ve imalat aşamasının sonucunda; yelken direği montajının yapıldığı, ilk suya indirildiği ve 2 aydır antrenmanlarını gerçekleştirdiği Teos Marina’dan ayrılarak yarışlara doğru yelken açtı.

A+A-

Türkiye’de imal edilmiş en hızlı yarış teknesi olma iddiasını taşıyan Anything, geçtiğimiz Kasım ayında Teos Marina’nın çekek alanında törenle suya indirildi. Jason Ker tasarımı yeni Ker 41 tipi karbon tekne Anything, 2 ay boyunca Teos Marina’dan Sığacık sularına açılarak antrenmanlarını gerçekleştirdi.   

İlk olarak 2017 CFM BAYK (Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü) Kış Trofesi’ne katılan Anything isimli yata bu yarışta ilgi büyüktü. Anything, yapılan iki yarışta da bitiş hattını ilk tekne olarak geçerek dikkatleri üzerine çekti. Toplam 7 ayaktan oluşan BAYK Kış Trofesi’nin ikinci ayak yarışları, 4 - 5 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek.

anything.jpg

Malta, İspanya ve St. Tropez’e gidiyor

Dünyada yalnızca 2 üretici tarafından imal edilen karbon Pre-Preg Teknolojisi ile üretilen yarış teknesi Anything, 2017 yılında gerçekleştirilecek dünyaca ünlü Malta Rolex Cup, İspanya Kral Kupası, St. Tropez gibi yelken yarışlarında Türkiye’yi temsil edecek.

İzmir’de faaliyet gösteren Dere Construction firmasının, İzmir Torbalı Organize Sanayi Sitesi’ndeki tesisinde tamamen kendi öz sermayesi ve AR-GE ekibiyle hayata geçirdiği proje ile Anything imal edildi. Yelken direği montajı Teos Marina’da gerçekleştirilen yarış teknesinin denizle buluşmasında, geleneksel olarak teknenin burnunda şampanya şişesi kıran Dere Construction Genel Müdürü Bora Turan, aynı zamanda yarışlara katılacak ekibi de yönetecek. Rüzgarın kolayına, kupa ve başarıların bol olsun Anything.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4245 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.