1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Ares Tersanesi'nden Sahil Güvenlik’e 105 yeni bot
Ares Tersanesi'nden Sahil Güvenlik’e 105 yeni bot

Ares Tersanesi'nden Sahil Güvenlik’e 105 yeni bot

Sahil Güvenlik Komutanlığı için Ares Tersanesi tarafından inşa edilecek saatte 35 deniz mili hıza ulaşabilen 105 adet yeni botla, kaçakçılığa karşı daha etkin mücadele yürütecek. Botlar, Türkiye’nin tüm karasularında kullanılacak.

A+A-

Savunma Sanayi Başkanlığı’nın şubat ayında açtığı Kontrol Botu Projesi ihalesiyle ilgili kararın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında son toplanan Savunma Sanayi İcra Komitesi’nde alındığı öğrenildi. 5 firmanın teklife çağrı dosyası aldığı ihalenin Ares Tersanesi’ne verilmesi kararlaştırıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı için ilk kez üretilecek ve saatte 35 deniz mili hıza ulaşabilecek ARES 35 FPB kontrol botları, Ege Denizi’nin yanı sıra Karadeniz, Marmara ve Akdeniz’de de kullanılacak.

İnsan kaçakçılığının yanı sıra denizlerdeki tüm adli olaylara müdahale edebilmesi beklenen kontrol botları, ağırlıklı olarak küçük kasabaların limanlarında konuşlandırılacak. Kontrol botlarına kadrolu personel atanmayacak, ihtiyaç halinde bölgenin sahil güvenlik ve jandarma ekipleri tarafından kullanılacak.

Vira Haber

Bu haber toplam 15084 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.