1. HABERLER

  2. MARİNA

  3. ATAKÖY MARİNA - ATAKÖY MARİNA KAHVALTI

  4. Ataköy Mega Yat Limanı'na neden mühür vuruldu?
Ataköy Mega Yat Limanı'na neden mühür vuruldu?

Ataköy Mega Yat Limanı'na neden mühür vuruldu?

İstanbul Ataköy'de sürdürülen mega yat limanı projesi için verilen inşaat ruhsatına karşı açılan davayı kazanan Bakırköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü inşaatı mühürledi.

A+A-

Ataköy sahilinde deniz dolgusuyla mega yat limanı projesi 2 yıl önce hayata geçirilmişti. Doldurulan alana da 3 ve 5'er katlı restoran, konferans ve kongre binaları yapmak için üç ay önce inşaatlara başlanmıştı.

Bakırköy Belediyesi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle inşaatları mühürlemiş ve Dati Holding tarafından sürdürülen proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye girip 15.08.2016 tarihinde inşaat ruhsatlarını vermişti. 

Bakırköy Belediyesi'nden karşı dava

Ancak parsel numarası bile olmayan dolgu alanı için bakanlık ruhsatı "142 parsel yanı" adı altında düzenlemiş, buna karşılık olarak da Bakırköy Belediyesi, "Yapı ruhsatının tanzim edilmesi hukuka uygun değildir” gerekçesi ile karşı dava açtı.

İstanbul-Ataköy’de deniz doldurularak yapılan "Mega Yat Limanı" projesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bakırköy Belediyesi'na bağlı zabıta ekipleri inşaata gelerek mühürleme işlemini gerçekleştirdi.

Yürütmeyi durdurma istemi kabul edildi

İstanbul 4. İdare Mahkemesi dava konusu ruhsatların tümünün okunaklı bir şekilde ikinci kez istenilmesine, ruhsatların yasal dayanağı ve sebep unsurlarının tüm bilgi ve belgelerinin tekrar istenilmesine karar vererek yürütmeyi durdurma istemini kabul etti. 

1,5 milyar liralık dev proje

DATİ Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran toplam maliyeti 1,5 milyar lira olan proje ile ilgili "Sadece Türkiye değil dünya ölçeğinde ses getirecek bir proje olduğunu düşünüyoruz" ifadesini kullanmıştı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5040 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.