1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Avrupa'dan Global Liman'a davet
Avrupa'dan Global Liman'a davet

Avrupa'dan Global Liman'a davet

Global Liman İşletmeleri, Letonya’nın başkenti Riga limanı feribot yolcu hizmetleri operasyonlarının satın alınması için ön elemeyi geçti, şirket Cabo Verde Cumhuriyeti limanlarının işletilmesi ihalesine katılmaktan vazgeçti.

A+A-

Global Yatırım Holding’in bağlı ortaklığı Global Liman İşletmeleri, Letonya’nın başkenti Riga limanı feribot yolcu hizmetleri operasyonlarının satın alınması için ön elemeyi geçerken, Cabo Verde Cumhuriyeti limanlarının işletilmesi ihalesine katılmaktan vazgeçti.

KAP’a yapılan açıklamaya göre Global Liman’ın bağlı ortaklığı Creuers Del Port de Barcelona, İtalya’nın Livorno kenti kruvaziyer limanını işletmek için açılan ihaleye de davet edildi.

Global Yatırım Holding'ıi ortağı Creuers Del Port de Barcelona S.A. İtalya'nın Livorno şehrinde yer alan Livorno Kruvaziyer Limanı ihalesinde ön eleme prosedürünü geçti.

Bu arada Global Yatırım Holding'in bağlı ortaklığı Global Liman İşletmeleri A.Ş. Cabo Verde Cumhuriyeti Ana Limanlarının İşletilmesi, Bakımı ve Devri İmtiyazının Verilmesi İhalesine devam etmeyeceğini duyurdu.

Global Yatırım Holding'den konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Şirketimizin dolaylı bağlı ortaklığı Creuers Del Port de Barcelona S.A. ön yeterlilik için başvuruda bulunduğu İtalya'nın Livorno şehrinde yer alan Livorno Kruvaziyer Limanı ile ilgili "Feribot terminali, yolcu desteği ve diğer doğrudan ve/veya dolaylı hizmetlerin yönetimi ile birlikte ilgili kamu alanlarının imtiyazına ilişkin olarak Porto di Livorno 2000 S.r.l.'nin büyük hissedarının seçilmesi İhalesine" ("İhale") yönelik ön eleme prosedürünü geçtiğini ve İhaleye davet edilen şirketler arasında olduğunu Şirketimize bildirmiştir.

Bununla birlikte, bağlı ortaklığımız Global Liman İşletmeleri A.Ş., bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu imzaladığını duyurduğu Riga Passenger Terminal LLC'nin kruvaziyer ve feribot yolcu hizmetleri operasyonlarının satın alınması projesi ile ön eleme turunu geçtiğini duyurduğu "Cabo Verde Cumhuriyeti Ana Limanlarının İşletilmesi, Bakımı ve Devri İmtiyazının Verilmesi İhalesine" devam etmeyeceğini de Şirketimize bildirmiştir.

Gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgi verilmeye devam edecektir."

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1726 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.