1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Azuree 40'ta iki kupa heyecanı
Azuree 40'ta iki kupa heyecanı

Azuree 40'ta iki kupa heyecanı

Sirena Marıne’in ilk Türk seri üretim yelkenlisi Azuree 40 Deniz Kuvvetleri Kupası ve European Yacht Of The Year’da yarışacak

A+A-

Sirena Marine, konfor ve performansın simgesi, Türkiye’nin ilk seri üretim yelkenlisi Azuree ile, Avrupa’nın en prestijli ödülü kabul edilen European Yacht Of The Year ve Türkiye’nin en önemli yelkenli yarışı Deniz Kuvvetleri Kupası’nın heyecanını bir arada yaşıyor. European Yacht Of The Year 2010-2011’de ilk 5’te yer alan Azuree 40, 23-26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Deniz Kuvvetleri Kupası’na dünyanın en iyi 15 yelkenli sporcusu arasında gösterilen Stig Westergaard liderliğinde oluşturulan Azuree Takımı ile katılacak.

Dünyaca ünlü Azimut-Benetti Grubu’nun 2006 yılından bu yana İtalya dışındaki tek üreticisi ve Türkiye dağıtıcısı olan Sirena Marine, Şubat 2010’da İtalyan-Türk ortak tasarımı ilk seri üretim yelkenli markası Azuree’yi sektör ile buluşturdu. Avrasya Boat Show’da tanıtılan Azuree Ailesi’nin ilk yelkenlisi “Azuree 40” kısa zamanda yelkenli dünyasının dikkatini çekti. Sirena Marine, uluslararası arenada başarılı olacağına inandığı Azuree 40’ı yelkenli sektörünün duayen ismi Stig Westergaard ile buluşturdu ve Westergaard, Deniz Kuvvetleri Kupası’nda Azuree Takımı’nın lideri olmayı kabul etti. Westergaard’ın büyük beğenisini kazanan Azuree 40, Avrupa yelkenli dünyasının da kısa sürede ilgisini çekmeyi başardı. Avrupa’daki en önemli yelkenli üreticilerinin ve yelkenli dünyasının, her yıl sonuçlarını merakla beklediği European Yacht of the Year ödül komitesi Azuree 40’ı Performance Cruiser kategorisinde aday gösterdi. Geçtiğimiz günlerde ise Avrupa yelkenli pazarına yön veren bu prestijli ödülde Performance Cruiser kategorisinde Azuree 40’ın ilk 5’e kaldığı bilgisi paylaşıldı.

Türkiye’nin ilk seri üretim yelkenli projesine imza atan Sirena Marine, Deniz Kuvvetleri Kupası’na yelkenli dünyasının duayeni Stig Westergaard gibi bir sporcunun liderliğinde katılan ilk ekip olması ve European Yacht Of The Year’da ülkemizi temsil eden ilk Türk markası olması ile de ilklere imza atmaya devam ediyor.

Azuree 40 Avrupa’nın En İyi Yatları Arasında
Yelkenli yat sektöründe Avrupa’nın en prestijli ödülü olarak kabul edilen European Yacht Of The Year komitesi 2010-2011 dönemi için Azuree 40’ı Performance Cruiser kategorisinde aday gösterdi. Sirena Marine’in Azuree 40 ile elde ettiği bu başarının ardında üretim sürecindeki “yıldızlar takımı” olarak tabir edilebilecek Türk ve İtalyan’lardan oluşan bir ekip yer alıyor. Son yedi yılda iki defa America’s Cup’a katılan İtalyan takımının teknesini dizayn eden Giovanni Ceccarelli ile ileri üretim teknolojilerinin yaratıcı ve uygulayıcısı Paolo Ballerini’den oluşan dizayn ve mühendislik ekibi, Sirena Marine’deki mühendislik gücüyle birleşerek yepyeni bir konsept ve yelkenli sınıfı yarattı. Günümüz teknolojisinin sağladığı en iyi cruising deneyimini vaad eden Azuree 40, yarış teknesi performansını gezi yelkenlisi konforuyla buluşturmasıyla ön plana çıkıyor.

Yatların tasarım özelliklerinin yanı sıra çeşitli ölçümler, denemeler ve testlerden geçirilerek değerlendirildiği European Yacht Of The Year’da jüri üyeleri ise Avrupa’nın 11 farklı farklı ülkelesindeki en önemli yat dergilerinin baş editörlerinden oluşuyor. Ödüller 5 ayrı yat kategorisinde veriliyor ve ilk etapta yüzlerce yat arasından her kategori için sadece 5 yat seçiliyor. Geçtiğimiz günlerde Azuree 40’ın ödül komitesi tarafından ilk 5’e kaldığı bildirildi. Sirena Marine için olduğu kadar Türk yelkenli sektörü adına da büyük önem taşıyan bu haber, Azuree’nin bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerlediğinin de göstergesi.



Türkiye pazarında başarılı bir çıkış yakalayan Azuree 40’ın Avrupa lansmanı’nın Cenova Boat Show’da gerçekleştirileceğini belirten Sirena Marine Genel Müdürü Saffet Üçüncü, Avrupa lansmanı sonrasında Azuree 40’ın çizdiği başarılı yükselişin ivme kazanacağına inandığını söyledi. Üçüncü: “Türk pazarının Azuree’ye gösterdiği ilgi bizim bu projeye olan inancımızı perçinledi. Zaten doğru takım ve doğru konseptle yola çıktığımızı biliyorduk. Ama artık Azuree’nin lansmanı için de zamanlamamızın doğru olduğuna eminiz. Azuree ile bir dünya markası yaratmak vizyonuyla yola çıktık, bunun ilk adımını da European Yacht of the Year ile atmak istiyoruz” dedi.

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 15 yelkenli sporcusu arasında yer alan Stig Westergaard, Deniz Kuvvetleri Kupası’nda Azuree Yarış Takımına liderlik edecek

Sirena Marine, Türkiye’nin en prestijli yelkenli yarışlarından Deniz Kuvvetleri Kupası’nda Azuree Takımı’nın lideri olması için yelkenli dünyasının Formula 1’i kabul edilen Volvo Ocean Race, America’s Cup ve Dünya Şampiyonası’nda dereceleri bulunan ünlü skipper Stig Westergaard’ı Türkiye’ye davet etti. Azuree Yarış Takımı kuran Westergaard, geçtiğimiz günlerde Ege Denizi’nde antremanlara başlamak üzere ülkemize geldi. Westergaard’ın Azuree için yorumu “Azuree’yi ailemle birlikte çıkacağım geziler için tercih edeceğim bir yelkenli olarak görüyorum. Azuree, performansı ile beni, sunduğu konfor ile de ailemi mutlu hissettirecek bir tekne. Azuree ile ailece çıkacağımız bir gezinin fikri bile beni heyecanlandırıyor.” oldu.

23-25 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Türkiye’nin en önemli yelkenli yarışı, Deniz Kuvvetleri Kupası’nda yarışacak Azuree Takımı’nın üyeleri Stig Westergaard tarafından seçildi. Dünyanın farklı ülkelerinden başarılı sporcuların katılımıyla oluşan Azuree Takımı’nda başarılarıyla ülkemizi dünya çapında temsil eden Selim Kakış da yarışacak.

Virahaber

Bu haber toplam 1097 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.