1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Bader Sektöre Işık Tuttu
Bader Sektöre Işık Tuttu

Bader Sektöre Işık Tuttu

Barbaros Denizciler Derneği(BADER)'nin Türk denizcilik sektörünün nabzını tutmaya devam ediyor.

A+A-

2006 yılında kurulan BADER, Türk denizcilik sektörünün nabzını tutmak ve denizcilik sektörüne katkı sağlamak amacıyla düzenlediği panellere bugün bir yenisini daha ekledi.

Daha önce düzenlediği panellerle birçok konunun masaya yatırılmasını ve tartışılmasını sağlayarak gündem oluşturan BADER bugün Maltepe Kültür Merkezinde "Türk Gemi İnşa ve Yan Sanayisinin Sorunları, Rekabet Gücü ve Çıkış Yolları" konulu seminer düzenledi.

Seminere, Barbaros Denizciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şeyhun, Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı Yardımcısı Hamza Taşkeser, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı Erkan Tuncer, Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, İstanbul Liman Başkanı Mustafa Azman, Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kolay, Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Gani Aygün, Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü Karantina Daire Başkanı Dr. Ahmet Zeki HÜRDOĞAN, Oruç Reis Denizciler Kulübü Genel Sekreteri Vedat Parlar ile denizcilik sektörünün önde gelenleri, çok sayıda davetli ve BADER üyeleri katıldı.

Yoğun programından dolayı seminere katılamayan Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım'ın teşekkür ve tebrik mesajı okundu. Ayrıca Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu yurtdışında olduğu için seminere katılamadı.

Maltepe Kültür Merkezinde Cemre Mühendisliğin sponsorluğunda gerçekleşen Seminer saat 13:45 te BADER'in tanıtım filminin gösterimi ile başladı.

Küresel krizle beraber zor günler geçiren ve krizden çıkış için çözüm yolları arayan Türk gemi inşa sanayisinin geleceğine ışık tutmak amacıyla masaya yatırılan seminerde Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Yüksek Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Dursun ALKAN ve Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Yüksek Mühendisi Osman Kaya TURAN birer sunum yaptılar.

Seminer sonunda BADER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şeyhun, Prof. Dr. Ahmet Dursun ALKAN'a ve Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Yüksek Mühendisi Osman Kaya TURAN'a birer plaket verdi.

Seminer sonunda teşekkür konuşması yapan Başkan Ali Şeyhun katılımcılardan sektörle ilgili sorularını daha çok www.bader.org.tr üzerinden beklediklerini söyledi.

Virahaber

Bu haber toplam 2682 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.