1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Bakan Yıldırım Liman Teftişinde
Bakan Yıldırım Liman Teftişinde

Bakan Yıldırım Liman Teftişinde

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Limanı'nda incelemelerde bulunarak belediye ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmaların yerel yönetimlere örnek olması gerektiğini söyledi.

A+A-

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Limanı'nda incelemelerde bulunarak belediye ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmaların yerel yönetimlere örnek olması gerektiğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir ziyaretinde limanda yapılan çalışmaları yerinde inceledi. İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın da eşlik ettiği incelemede Bakan Yıldırım, İzmir Karayolları Bölge Müdür Yardımcıları ve otoyol başmühendislerinden bilgi aldı. Yapılan çalışmaların İzmir'in ortak geleceği için olduğuna dikkat çeken Bakan Yıldırım liman hakkında verilen kararın iki kısımlı olduğunu hatırlatarak; "Liman için verilen karar, ikiye ayırmaktı. Bir kısmını tamamen turistik yolcu gemilerine hizmet edecek şekilde gerçekleştirmek. İleride daha büyük liman alanları da olacak. Diğer kısmı da konteyner ağırlıklı olarak bir yükleme limanı olmasıydı. Viyadüklerin geçmişini İzmir iyi biliyor. Buna da böylece son noktayı koymuş olduk. Burada atıl yatırım işe yarar hale geliyor. Görüyorsunuz 300 metrelik kısmı, yapılan ilaveler ile 900 metre olarak hizmete alıyoruz. Bir de böyle yıkık dökük, sanki bir savaş sonrası görünümü de buradan kaldırılmış oluyor. Limana gelen giden trafiği de şehir içi trafikten bir ölçüde kurtarmış oluyoruz. Ayrıca kurvaziyer turizm için trafiği de buradan ayırmış oluyoruz. Limana yeni bir konteyner sahası kazandırma çalışmaları da planlandığı gibi devam ediyor. Yakında ona da başlayacağız. Viyadüklerin ayaklarının tamamlanıp, liman içerisine girme işlemi de temmuz ayı gibi görünüyor" diye konuştu.

"Aliağa menderes hattında aksaklıklar olabilir"
Bakan Yıldırım Aliağa Menderes hafif raylı sistemi hakkında İzmir basınında çıkan haberleri takip ettiğini belirterek yaşanan sıkıntıların normal olduğunu söyledi. Projedeki çalışmanın örnek olması gerektiğini savunan Bakan Yıldırım; "Aliağa Menderes hafif raylı sisteminde yaşanan aksaklıklar normal. Hattın kuzeyde ve güneyde taşıma hizmetleri devam ediyor. 80 kilometrelik bir hat yapılıyor. Ve 2-3 yıl ara veriliyor. Kaderine terk edilen bir yatırımı tekrar hizmete koymada aksaklıkların yaşanması normaldir. Bunlar bizim öngördüğümüz aksaklıklardır. Üst geçitler tamamlandıktan sonra altyapı ile ilgili çalışma sırasında kaydettiğimiz eksiklikleri giderildikten sonra hat tam anlamıyla hizmet verecektir. Bu ortak çalışma modeli tüm yerel yönetimlere örnek olmalıdır. Bunu kuvvetlendirmek gerekiyor" dedi.

Bakan Yıldırım konuşmasını son olarak yapılan hizmetlerin seçim öncesi hazırlıklarla kıyaslanmaması gerektiğinin altını çizerek; "Hizmetler seçimle bağdaştırılamaz. Seçim gelir gider, hizmet kalır. İnsanoğlu fani, hizmet bakidir. Varlığımız yokluğumuz önemli değil. Önemli olan İzmir'in hizmetlerinin kesintiye uğramadan sağlanmasıdır" dedi.

Haber Fx

Bu haber toplam 928 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.