1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Başaran Ulusoy: Yenikapı'ya kruvaziyer limanı yapılmalı
Başaran Ulusoy: Yenikapı'ya kruvaziyer limanı yapılmalı

Başaran Ulusoy: Yenikapı'ya kruvaziyer limanı yapılmalı

2013 yılında 2 milyondan fazla kruvaziyer yolcusu Türkiye'yi ziyaret etti. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, kruvaziyer limanlarının kentlerde bulunması gerektiğini belirterek "İlk olarak İstanbul'un yeni toplantı noktası Yenikapı'ya liman yapılmalı" dedi.

A+A-

TÜRSAB, Türkiye Kruvaziyer Turizmi Raporunu açıkladı. Rapora göre 2013 yılında kruvaziyer turizmini dünya genelinde 20 milyon 900 bin yolcuya ulaştı. 2 milyon 200 bini Türkiye limanlarını ziyaret etti. Dolayısıla toplam kruvaziyer turistinin yaklaşık yüzde 11'inin yolu Türkiye'den geçti. 

2014 yılında dünya genelinde kruvaziyer turist sayısının yüzde 5 büyüme ile 22 milyona ulaşması beklenirken Türkiye'de önümüzdeki 3 yıl boyunca beklenti kruvaziyer turizminde yüzde 2-3 büyüme yaşanması olarak açıklandı. Bundaki en önemli neden ise Yunanistan'daki ekonomik kriz ve bununla beraber süre gelen grevler. 

"TÜRKİYE KASASINA YILLIK 400 MİLYON DOLAR KALIYOR"

Yunanistan'ın yarattığı olumsuz etkiyi atmak ve Türkiye'nin kruvaziyer turizminde 'başlangıç noktası' olabilmesi için daha çok limana ihtiyaç duyduğunu ifade eden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "İstanbul'a, İzmir'e, Kuşadası'na yeni limanlar lazım. Burada başı İstanbul'un yeni toplantı noktası haline getirilen Yenikapı çekmesi lazım" dedi. Kruvaziyer sektöründen Türkiye'nin kasasına yıllık olarak 400 milyon doların kaldığını ancak kendilerinin bunu asla yeterli görmediğini kaydeden Ulusoy, sözlerine şöyle devam etti:

"Dünyada hızla gelişen ve bulunduğu ülkelerin ekonomik girdilerine önemli katkı yapan kruvaziyer turizmi sektöründen Türkiye'nin de taşıdığı turizm potansiyeline bağlı olarak gerektiği kadar faydalanması gerekiyor. Kıyı şeritlerimizde hayata geçirdiğimiz turistik tesis ve kongre merkezlerinin bu yolla dolmasına neden olan kruvaziyer limanlarının İstanbul başta olmak üzere birçok kentimizde bulunması biran önce faaliyete geçilmesini bekliyoruz." 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1040 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.