1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Birgül Erken Türkiye Rekoru Kırdı
Birgül Erken Türkiye Rekoru Kırdı

Birgül Erken Türkiye Rekoru Kırdı

Dünya dalış rekortmeni Birgül Erken, Bahamalar’da, 3 dakika 22 saniyede 77 metreye dalarak 21 ülkeden 46 sporcunun yarıştığı Vertical Blue Serbest Dalış Dünya Kupası’nda Türkiye rekoru kırdı!

A+A-

Dünyanın en derin deliklerinden birisi olan 203 metre derinliğindeki Dean’s Blue Hole’de düzenlenen dünya kupası, 13-23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşiyor. Çift Palet Sabit Ağırlık kategorisinde yarışan milli sporcumuz Birgül Erken, kupanın üçüncü gününde, 15 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirdiği dalışla Derya Can'a ait olan Türkiye rekoru kırarak turnuvada üst sıralarda yerini aldı. Long Island Adasında her yıl dünyanın en iyi sporcularının katıldığı serbest dalış dünya kupasında Birgül Erken ideali sporcular arasında yerini aldı.

İlk defa katıldığı bu yarışma için büyük heyecan duyduğunu ve çok önemli bir deneyim yaşadığını belirten Erken, buraya gelebilmek için tek sponsorum Carmed ilaç firması. Sponsoruma  ve sevgili eşim Değer Erken e teşekkür ederim dedi. "SPONSOR İHTİYACIM VAR" Milli Sporcu Erken, sponsor ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "Fırsat verilirse neler yapabiliriz dünya arenasında göstermiş oldum. Yeterli destek sağlanırsa hedefim dünya zirvesi. Bunun için ülkemi ve bayrağımı dünya arenasında yücelere taşımak üzere hazır hissediyorum ve devletimizin desteğini ben de diğer sporcular gibi hissetmek istiyorum" dedi.

Vira Haber
 

Bu haber toplam 26782 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.