1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Bremen Heyeti DEÜ'yü ziyaret etti
Bremen Heyeti DEÜ'yü ziyaret etti

Bremen Heyeti DEÜ'yü ziyaret etti

Almanya Bremen Eyaleti Heyeti Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’ni ziyaret etti

A+A-

İzmir’in kardeş kenti olan Almanya’nın Bremen Eyaletinden 50 kişilik bir heyet 11 Mart 2011 Cuma günü Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ziyaretini gerçekleştirdi.

Heyetin içerisinde Bremen Eyaleti Üniversitelerinden akademisyenler, çeşitli iş kollarından işadamları ve Ticaret/sanayi odaları temsilcileri bulundu. Saat: 13.00-14.00 saatleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ziyarete Bremen Belediyesi'nden Andrea Frohmader, Türkiye'nin Bremen Fahri Konsolosu Yasemin Patricia Vierkötter, Bremen Ticaret Odası’ndan Bay Herr, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Mark Landau ve Nikolaus Bemberg, WFB Bremen İktisadi kalkınma Şubesinden Andreas Heyer, Robert Blatter, Iris Geber, Andreas Gerber ve Hans-Georg Tschupke, Türk Avrupalı Ekonomi Forumu Bremen/Kuzeybatı TEWIFO Alman-Türk İşletme Ağı Proje Koordinatörü Ahmet Can, Städtepartnerschaft BREMEN - IZMIR e.V Derneği’nden Barbara Wulff ve Bay Gencer, Hochschule Bremen Üniversitesi’nden Prof. Dr. Muhlis Kenter ve Prof.Dr. Willi Wittig, Bremen Üniversitesi’nden Prof.Dr. Bay Drechsler ve Prof. Dr. Bayan Karakaşoğlu, EDWIN Akademi’den Manfred Wallenschus’un gibi isimler katıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Okan Tuna’ nın açılış konuşmalarını yaptığı toplantıda, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ender Asyalı Fakülte hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Hochschule Bremen Üniversitesi’nden Prof. Willi Wittig de DEÜ Denizcilik Fakültesi ile olan ilişkilerinden bahsederek özellikle denizcilik alanında önümüzdeki dönemde hem ortak yüksek lisans programı açmayı hem de öğrenci değişimini hızlandırmayı amaçladıklarını belirtti. Konuşmalardan sonra, DEÜ Denizcilik Fakültesi’nin olanakları delegelere tanıtıldı ve Makine Bölümü Arkas Uygulama Merkezi’nde bir kokteyl verildi. Delegeler Bremen Eyaletinin ve İzmir’in denizcilik ve lojistik potansiyelinin bu tür eğitim işbirlikleri ile gelişeceğini ve önümüzdeki dönemde her iki şehrin de bundan faydalanacağını belirttiler. En yakın zamanda İzmir’e tekrar gelmeyi istediklerini dile getirerek ziyaretlerini sonlandırdılar.

Bremen Eyaleti Heyeti Listesi:
Senatskanzlei Bremen Belediyesinden Andrea Frohmader, Türkiye'nin Bremen Fahri Konsolosu Yasemin Patricia Vierkötter, Bremen Ticaret Odası’ndan Bay Herr, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Mark Landau ve Nikolaus Bemberg, WFB Bremen İktisadi kalkınma Şubesinden Andreas Heyer, Robert Blatter, Iris Geber, Andreas Gerber ve Hans-Georg Tschupke, Türk Avrupalı Ekonomi Forumu Bremen/Kuzeybatı TEWIFO Alman-Türk İşletme Ağı Proje Koordinatörü Ahmet Can, Städtepartnerschaft BREMEN - IZMIR e.V Derneği’nden Barbara Wulff ve Bay Gencer, Hochschule Bremen Üniversitesi’nden Prof. Dr. Muhlis Kenter ve Willi Wittig, Bremen Üniversitesi’nden Prof. Bay Drechsler ve Prof. Bayan Karakaşoğlu, EDWIN Akademi’den Manfred Wallenschus Martin Kollmann ve Murat Ağaçkesen (Karl Gross Internationale Spedition GmbH), Thomas Schmitz (TRANSINTRA GmbH) Thomas Jakob (Rheinmetall Defence Electronics GmbH), Bülent Uzuner (BTC Business Technology Consulting AG), Horst Juergens (Omnilab-Laborzentrum GmbH), Michael Hoffmann ve Christine Meyer (Aviabelt e. V.), Kopar Aykut (Aykut Südländische Spezialitäten GmbH), Jasmin Hür (Euro Systems GmbH), Hinrich Eden (SSC Montage GmbH), Rainer Elvermann (swissn software & services GmbH), Michael Schmidt (Voith Engineering Services GmbH), Christoph Sodemann ve André Kastenbein (Center.tv GmbH) Aram Aritim (Bremer Industrie Buchbinderei GmbH / Orient-Graphics).

1.20110314100059.jpg

2.20110314100108.jpg

3.20110314100116.jpg

Virahaber

Bu haber toplam 1826 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.