1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bu sefer Grimsvotn yanardağı
Bu sefer Grimsvotn yanardağı

Bu sefer Grimsvotn yanardağı

İzlanda'nın en aktif yanardağı Grimsvotn'un faaliyete geçmesiyle birlikte yayılan kül bulutları hayatı olumsuz yönde etkiliyor

A+A-

Yanardağın 200 kilometre çevresinde uçuşa yasak bölge ilan edilirken kül bulutlarının akşam saatlerinde İngiltere'ye ulaşabileceği ve uçuşları etkileyebileceği bildirildi. AB Ulaştırma Komiserliği Sözcüsü Helen Kearns yaptığı açıklamada kül bulutlarının bugün veya yarın İngiltere ve İrlanda hava sahasına ulaşmasını beklediklerini ancak geçen yılki durumdan çok uzak olduklarını söyledi

Kül bulutlarının uçuşları etkileyceğinin henüz bilinmediği için bugün İrlanda'ya gelen ve yarın da  İngiltere'ye gidecek olan ABD Başkanı Barack Obama'nın seyahatine engel olup olmayacağı belirsizliğini koruyor.

Öte yandan İrlanda'daki hayvancılık sektörü de kül bulutları nedeniyle zor durumda kaldı. Küçük ve büyükbaş yetiştiricileri hayvanları ahırlarda barındırmak zorunda kalıyor. Sivil savunma ekipleri de hayvancıların ahırlara toplanması konusunda hayvan yetiştiricilerini uyararak onlara yardımda bulunuyor.

Geçen yıl İzlanda'daki Eyyafyallayökül volkanının patlaması ve kül bulutlarının Avrupa'ya yayılması nedeniyle, havalimanları 5 gün kapalı kalmış, yaklaşık 10 milyon yolcu mağdur olmuştu.

Habertürk

Bu haber toplam 1042 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.