1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cuma Günü Açıklayacağı Müjde Belli Oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cuma Günü Açıklayacağı Müjde Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cuma Günü Açıklayacağı Müjde Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cuma günü vereceği müjdenin, doğal gaz kaynak keşfiyle ilgili olacağı iddia ediliyor.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cuma günü vereceği müjdeyle ilgili kazan kaynamaya devam ediyor. Tahminlerin ağırlıkta olduğu 'Türkiye doğal gaz buldu' iddiası tartışılmaya devam ediyor.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Ankara'daki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yetkililerine dayandırdığı yazısında, doğal gaz yatağının Tuna-1 ve Kıyıköy'de olduğunu aktardı.

2 YERDE DOĞAL GAZ BULUNDU

Sarıkaya'nın yazısı şu şekilde:

"Türkiye bir süredir sondaj çalışmalarını yaptığı Tuna Nehri çıkışındaki Tuna-1 ve Trakya kıyalarındaki Kıyıköy'de önemli doğalgaz kaynağı keşfetti. Konuyla ilgili uzmanların aktardığına göre 15 Temmuz tarihinden bu yana Karadeniz Ereğlisi açıklarında bulunan Tuna-1 adını alan bölgede sondaj faaliyetini sürdürüyordu.

Verilen bilgiye göre Tuna-1 bölgesinde uzmanların nitelemesine göre "iyi nitelikte" doğal gaza rastlanırken, benzer şekilde Tuna Nehri'nin çıkış ağzını oluşturan Trakya'daki Kırklareli'nin Kıyıköy bölgesinin açıklarında da bir başka rezerve rastlandı.

"TPAO YETKİLİLERİ İLE KONUŞTUM"

Bloomberg News de bazı uzmanlara dayanarak "Karadeniz'de doğal gaz rezervine rastlandığını" duyurdu.

Euronews ise bunu Akdeniz olarak gösterirken, bu iddiasına gerekçe olarak Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı "'Gaz kaynağının Akdeniz değil, Karadeniz'de bulunduğu iddiasının stratejik ve hedef şaşırtma amaçlı olabileceğini" verisine dayandırmıştı. Ancak Ankara'daki TPAO yetkilileri ile dün yaptığım sohbette aktarılan bilgi doğal gaz yatağının Tuna-1 ve Kıyıköy'de olduğu yönünde.

Türkiye çok uzun yıllardır Karadeniz'de hidrokarbon yatakları arayışını sürdürmüş, bir süre önce de Trabzon limanında bulunan Fatih-1 sondaj gemisi Tuna-1 sahasına hareket ederek sondaja başlamıştı. Yetkililer, bulunan doğalgazın sevindirici boyutta olduğunu da kayda geçirdi..."

Vira Haber

Bu haber toplam 20406 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.