D-marin Didim'de acil durum eğitimi

D-marin Didim'de acil durum eğitimi

D-Marin Didim Marina çalışanlarına, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesinde deniz çevresinin petrol ve diğer zararlı maddelerle kirlenmesinde acil durumlarda müdahale eğitimi verildi.

A+A-

D-Marin Didim Marina ekibi Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Görevlisi Kaptan Ali Cemal Töz tarafından, deniz çevresinin petrol ve diğer zararlı maddelerle kirlenmesinde acil durumlarda müdahale eğitimi verildi.

D-Marin, Didim Marina personeline teorik eğitimde, yat limanında sızıntı tehdidinin ilk değerlendirmesi sırasında; halkın ve gemilerin güvenliği ve ekonomik menfaatler göz önüne alınması gerekliliği, etkilenmiş alandan gemi geçişlerinin kontrol edilmesi veya yasaklanması gerekliliği, dispersant kullanımı, balıkçılık alanlar veya denizde yaşayan türler açısından hassasiyet içeren alanlara petrol türevlerinin ulaşmasına neden olabilecek şekilde bu alanlara yakın konumlanmış petrol vurmuş kıyılar öncelikli olarak temizlenmesi ve rehabilite edilmesi gerektiği konularında bilgiler verildi.

Eğitim sonrası personele yakıt istasyonunda yakıt kirliliği similasyonu yapıldı. Bariyer kullanımı ve emici pedler ile müdahale yöntemleri uygulamalı olarak anlatıldı.

D-marin Didim"de Acil Durum Eğitimi Verildi başlıklı ve D-Marin Didim Marina çalışanlarına, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesinde deniz çevresinin petrol ve diğer zararlı maddelerle kirlenmesinde acil durumlarda müdahale eğitimi verildi.

virahaber.com

Bu haber toplam 1471 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.