1. HABERLER

  2. MARİNA

  3. D-Marin Kids ve TURMEPA çocuklara denizleri korumanın önemini anlatmaya devam ediyor
D-Marin Kids ve TURMEPA çocuklara denizleri korumanın önemini anlatmaya devam ediyor

D-Marin Kids ve TURMEPA çocuklara denizleri korumanın önemini anlatmaya devam ediyor

D-Marin Kids ve TURMEPA işbirliği ile hayata geçirilen “Yenilenebilir Enerji ve Denizlerimiz” Projesi ikinci yılında Dalaman, Turgutreis ve Didim’in köy okullarını dolaşarak çocuklara denizdeki yaşamı ve denizlerin geleceğini kurtarmayı öğretecek.

A+A-

 2 Ekim 2017 tarihinde başlayacak olan proje, 9 köy ilkokulunda toplam 608 öğrenci ile buluşacak.

 

Gelecek nesillere temiz denizlerin kucaklandığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla 23 yıldır çalışan TURMEPA, D-Marin Kids ile çocuklar için bir araya geldi. D-Marin Kids ve TURMEPA bu işbirliğiyle çocukların doğaya yaklaşımlarına ışık tutarak bir bilim insanı gibi düşünmelerine, yeni fikir ve projeler üretmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

1504787055_d_marin_didim_marina_egitimleri3.jpg

D-Marin bünyesinde yer alan Turgutreis, Didim ve Göcek marinalarının bulunduğu illerde seçilen okullarda yürütülecek proje, ikinci yılında 608 çocuğa ulaşacak. Dalaman’da bulunan Şerefler İlkokulu’nda 2 Ekim 2017 tarihinde başlayacak olan proje, toplam 9 köy okulunu dolaşarak Didim Akköy İlkokulu’nda son bulacak.

 

‘’Denizler Bizim Geleceğimiz!’’

“Yenilenebilir Enerji ve Denizlerimiz” projesi ile gerçekleştirilecek okul eğitimleri, mentorlar eşliğinde marina gezileri, proje çalışmaları, yarışma ve ödüllerle dolu bir içerikten oluşuyor. Projenin amacı, eğitimlerin sonunda çocukların sadece doğaya değil, tüm canlılara kucak açarak, sevmeyi öğrenmeleri ve bir bilim insanı gibi düşünerek yeni fikirler ve projeler üretmeleri.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da TURMEPA eğitmenleri, çocuklara denizlerdeki hayatı, ekosistemi, deniz temizliğinin önemini anlatacak ve marina eğitimleri verecek. Çocuklar, eğitimlerle bilinçlenirken özel oyunlar oynayarak eğlenecekler. Böylece öğrendikleri bilgileri pekiştirme fırsatı bulacaklar.

1504787073_d_marin_kids_turmepa_dalaman_okul_marina_egitimleri__8_.jpg

Haydi, Şimdi Hep Birlikte Öğrenelim!

Proje kapsamında çocuklar ayrıca bir projenin nasıl yapılacağı, hayata nasıl geçirileceği ve sonuç raporu hazırlama konusunda eğitilecek ve kendi projelerini yaratarak ödül kazanacaklar. Bu yarışma ile çocuklar bir bilim insanı olma yolunda bir adım atacak ve yeni fikirler, projeler üretecekler. Programla birlikte yaratıcı ve akılcı düşünme, sorgulama, çözüm odaklı olma, keşfetme ve paylaşma becerilerini geliştirmeyi öğrenecekler. Hazırlayacakları proje ile denizlerin temiz kalması için fikirlerini sunacak olan çocuklar, öncelikle denizlerde yaşanan sorunları araştırarak bu sorunların başta deniz yaşamına, daha sonra da deniz dışında yaşayan canlılara ve insan yaşamına nasıl zarar verdiğini sorgulayacaklar.

 

Çocuklara denizi anlatmanın yanı sıra denizle buluşturmayı da amaçlayan “Yenilenebilir Enerji ve Denizlerimiz” Projesi kapsamında D-Marin’lere de ziyaretlerde bulunulacak. D-Marin çalışanlarının mentorluk yapacağı gezide çocuklar deniz ve marina hayatına dair bilgiler edinecek.

 

Ziyaret edilecek il ve okullar

02.10.2017

Muğla

Dalaman

Şerefler İlkokulu

03.10.2017

Muğla

Dalaman

Çöğmen İlkokulu

04.10.2017

Muğla

Dalaman

Gürleyik İlkokulu

09.10.2017

Muğla

Bodrum

Yukarı Mazı İlkokulu

10.10.2017

Aydın

Bodrum

Akyarlar Hacı Mahmut Tınaztepe İlkokulu

11.10.2017

Aydın

Bodrum

Çömlekçi İlkokulu

16.10.2017

Muğla

Didim

Fevzi Paşa Akbudak İlkokulu

17.10.2017

Muğla

Didim

Balat İlkokulu

18.10.2017

Muğla

Didim

Akköy İlkokulu

 

1504787092_yukar___maz_____lkokulu__194_.jpg

Bu haber toplam 6700 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.