1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. DAKSAR ekibi Marmara Denizi'nde gece eğitimi yaptı
DAKSAR ekibi Marmara Denizi'nde gece eğitimi yaptı

DAKSAR ekibi Marmara Denizi'nde gece eğitimi yaptı

Denizciler Dayanışma Derneği bünyesindeki DAKSAR ekipleri, 30 Mart Perşembe günü akşam saatlerinde Marmara Denizi'nde gece eğitimi yaptı.

A+A-

Denizciler Dayanışma Derneği bünyesindeki DAKSAR ekipleri, 30 Mart Perşembe günü akşam saatlerinde gerçekleştirilecek olan gece eğitimi öncesinde DAKSAR'ın Kalamış'taki merkezinde toplandı.

DAKSAR gönüllüleri tarafından gerçekleştirilen eğitimi Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı, İstanbul Liman Başkanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait botlarda gözlemci olarak izledi.

daksar_gece_egitimi_2017_01.jpg

Arama-kurtarma faaliyeti icra eden kurum ve kuruluşlarla koordinasyonu sağlamak amacıyla Fenerbahçe'nin 1,5 deniz mili açığı Marmara Denizi'nde gerçekleştirilen gece eğitimine bizzat gelen İstanbul Liman Başkanı Muhammet Erdoğan da gerçekleştirilen faaliyeti yakından takip etti.

Gece eğitim öncesinde eğitime katılacak olan DAKSAR gönüllülerine ve basın mensuplarına, Denizciler Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve DAKSAR Eğitmeni  Uzakyol Kaptanı Turgay Aytaç tarafından eğitime ilişkin brifing verildi.

daksar_gece_egitimi_2017_02.jpg

Verilen bilgilendirme brifingi sonrasında eğitime katılacak olan DAKSAR ekibi ve gözlemci botlar eğitim sahasına doğru harekete geçti.

Senaryo gereği makina arızası yapan ve yedekleme ihtiyacı duyan DAKSAR BOT 301'in kaptanı tarafından 'Eğitim Eğitim Eğitim' anonsuyla başlayan gece eğitimi, Kalamış Marina'daki DAKSAR Merkezi'nden gelen yanıt üzerine DAKSAR BOT 201 ve DAKSAR BOT 211'in harekete geçmesiyle devam etti.

daksar_gece_egitimi_2017_03.jpg

DAKSAR BOT 301 tarafından yapılan ikinci anonsta tekneden denize iki kişinin düştüğü rapor edildi ve DAKSAR Merkezi'nde görevli gönüllüler harekete geçen botları öncelikle tekneden düşenleri kurtarması için uyardı. Olay mahalline gelen DAKSAR BOT 201 ve DAKSAR BOT 211 personeli öncelikli olarak denize düşen adamları kurtardı. Denize düşen adamları kurtardıktan sonra yardım talebinde bulunan DAKSAR BOT 301'i yedekleyerek Kalamış Marina'ya geri dönen DAKSAR ekipleri gerçekleştirilen gece eğitimini de başarıyla tamamlamış oldu.

İstanbul Liman Başkanı Muhammet Erdoğan, gerçekleştirilen gece eğitimi sonrası marinaya dönen DAKSAR ekibini göstermiş oldukları performans ve başarısından dolayı kutladı.

daksar_gece_egitimi_2017_04.jpg

Haber & Fotoğraflar: Hüseyin Altay YONTAN / Vira Haber

Bu haber toplam 5391 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.