1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. Danimarka Avrupa Blockchain ortaklığına katılıyor
Danimarka Avrupa Blockchain ortaklığına katılıyor

Danimarka Avrupa Blockchain ortaklığına katılıyor

Danimarka Sanayi, Ticaret ve Mali İşler Bakanı Brian Mikkelsen, Danimarka’nın gemi ile taşımacılık sektöründe gemi sicillerini kaydetmek için dünyada Blockchain teknolojisini kullanan ilk ülke olacaklarını söyledi

A+A-

Danimarka, toplamda 24 Avrupa Birliği üyesi ülkenin ortaklığı ile kurulan Blockchain birliğine katılmak için bir deklarasyon imzaladı.Avrupa birliği üye ülkeleri tarafından kurulan pan Avrupa Blockchain birliği bu teknolojinin standartlarını belirlemek için kuruldu. Aynı zamanda sektöre yeni çözümler getirmesi ise  birliğin en büyük amacı olacağı belirtiliyor. Danimarka’nın ise birliğe katılmadaki asıl amacı mevcut teknolojiyi geliştirerek, taşımacılık sektörüne adapte etmek.

Avrupa Blockchain ortaklığı, 10 Nisan tarihinde Avrupa Komisyonu’nun Dijital Gününün bir parçası olarak, üye devletler arasında blok zincir tekniğini geliştirmek için kuruldu. Aynı zamanda üye ülkeler arasında işbirliğini geliştirmek de kurulan Blockchain ortaklığının diğer bir hedefi olarak gözüküyor.

Danimarka Sanayi, Ticaret ve Mali İşler Bakanı Brian Mikkelsen, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Danimarka’nın gemi ile taşımacılık sektöründe gemi sicillerini kaydetmek için Dünyada Blockchain teknolojisini kullanan ilk ülke olacaklarını söyledi ve şunları ekledi:

Blockchain sınırların ötesine geçiyor ve gelecekteki yasal standartların ve çözümlerin sağlanması için ortak bir Avrupa işbirliği hayati önem taşıyor. Bu yüzden bu deklarasyonu imzaladığımızdan çok memnunum.

Mikkelson ayrıca, hükümetin alışılmışın dışına çıkabilen konseyinin iş sektörü için de Blockchain kullanımını araştırdığını belirtti.

4 Haziran’da, Abu Dhabi Limanlarının bir yan kuruluşu, nakliye ve lojistik endüstrisindeki verimliliği artırmak için bir Blockchain çözümü de duyurdu. Mayıs ayı başlarında FedEx’in CEO’su küresel tedarik zincirleri için “sonraki sınır” olarak Blockchain’e atıfta bulundu.

Yenilikçiliğe her zaman açık olan Danimarka’dan yakın zamanda Blockchain kullanımına yönelik yeni girişimler görebiliriz. Ayrıca ülkede gelişmiş olan gemi ile taşımacılık sektörünün Blockchain teknolojisine entegre edilmesi, kayıt ve takip işlerinde hatayı en aza indirirken, maliyetleri de oldukça kısacak gibi gözüküyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 35099 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.