1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. "Denizin içindeki otelde 25 milyon turist ağırlayacağız"
"Denizin içindeki otelde 25 milyon turist ağırlayacağız"

"Denizin içindeki otelde 25 milyon turist ağırlayacağız"

Tuzla’da yapımına başlanan Viaport Marin İstanbul’un 2015 Mayıs’ta açılacağı açıklandı.

A+A-

İçinde otel de planlanan ve 750 yatlık marina Viaport Marin için 650 milyon lira harcayacaklarını söyleyen Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, marinanın denizin 300 ila 500 metre içlerine doğru uzanacağını ve 200 odalı otel odalarından insanların direkt denize girebileceklerini ifade etti.

29,5 yıllığına kiraladıkları marina yeri için devlete 120 milyon lira kira ödeyeceklerini ve her yıl cirodan yüzde 1 payı Tuzla Belediyesi’ne aktaracaklarını kaydeden Bayraktar, projenin 600 bin metrekarelik alana kurulacağını ve bu sebeple bütün çevre testlerini geçtiklerini belirtti. Konuyla ilgili düzenlediği toplantıda konuşan Bayraktar, amaçlarının proje bittiğinde 25 milyon turist ağırlamak olduğunu, 2020’ye doğru rakamın 30 milyon olmasını umduklarını kaydetti. Projeye ulaşımın da kolay olacağı bilgisini veren Bayraktar, “Çünkü hem tramvay, hem Marmaray hem de havaray olacak. Ayrıca denizin içine giren bir araçla doğal akvaryum da seyredilebilecek.” diye konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Tuzla Belediyesi’nin katkılarıyla inşa edilen projede şu an 750 civarı işçi çalışıyor.

Proje bittiğinde ise 2 bin 500 kişiye kalıcı istihdam sağlanacağı bilgisini veren Bayraktar, vatandaşların yararlanabileceği sosyal alanların, 150 bin metrekarelik yeşil alanların da projede yer alacağını kaydetti. 5 çıpalı marina konseptinin uygulandığı projede unutulmaya yüz tutan balıkçı barınaklarının da inşa edileceğini ifade eden Bayraktar, projede 10 bin metrekarelik de deniz suyu havuzunun yer alacağı bilgisini verdi. Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, ilk amaçlarının kâr olmadığını, İstanbul’a değer katacak projeleri hayata geçirmek olduğunu söyledi.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1226 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.