1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Denizlerin kariyeri konuşuldu
Denizlerin kariyeri konuşuldu

Denizlerin kariyeri konuşuldu

Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) Kariyer Planlama ve İktisadi İşletmesi sektörün önde gelen isimleri ile buluştu.

A+A-

Türk Deniz Eğitim Vakfı Kariyer Planlama ve İktisadi İşletmesi, kurumun tanıtımı, ana faaliyetlerinin açıklanması ve Piri Reis Üniversitesi’nin simülatör eğitim konusu, sosyal ve sportif eğitim alanlarının tanıtılması için denizcilik sektörünün önde gelen isimleri ile Piri Reis Üniversitesi ev sahipliğinde 21 Nisan’da bir araya geldi.

Eğitim ve kariyer planlamada paralellik olmalı

Toplantıda konuşan Piri Reis Üniversitesi rektörü Oral Erdoğan katılımdan mutlu olduğunu belirterek Deniz Ticaret Odası’nın eğitime olan desteklerinin iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Bankaların ve tahvil sisteminin imkan yaratamadığı yerde öğrencilerin ödeyecekleri ücreti doğrudan almayarak gelecekte almanın eğitimi güçlendirdiğini bahsederken yaşanan sancılı süreci de paylaştı. Eğitimin fonlanmasının yanında kariyer planlamanın önemli bir yeri olduğunu anlatan Erdoğan, “İnsanlar her an bir şeyleri okumak, öğrenmek ve kendisini geliştirmek zorunda. Şirketler hizmet içi eğitim veriyor. Aniden çıkıyor ihtiyaçlar. Oysa insan kaynakları gerçek adı o ise kariyer planlamanın yapılması lazım. Her bir personelin organizasyon yönetiminize uygun olmak üzere gelecekte hangi seviyelerde olabileceği, ona göre hangi eğitimlerin gerekebileceği yıllara göre planlamasını oluşturup, ona göre de üniversiteye önerilerinizi getirmeniz gerekir. Bunun makiniste iş verin mesajının çok ötesinde olması gerekiyor” dedi. Bu sistemle Türkiye’yi kurtarmak gerektiğini söyledi.

Denizcilik üniversitesi olmanın misyonu

Denizcilik sektöründe ciddi planlama yapılması gerektiğini anlatan Erdoğan, bir denizcilik üniversitesi olarak misyonlarının denizin her alanına vakıf olmak gerektiğini söyledi. “Piri Reis Üniversitesi denizcilik üniversitesidir. Denizciliğin ihtiyaç duyduğu diğer disiplinleri de bünyesinde bulunduruyor. Bu anlamda Hukuk Fakültesi açmak için de YÖK’e başvurduk. İstiyoruz ki bu işi yapan hukukçular da denizden uzak olmasın” diyerek denizcilik ve ekonomiyi bir bütün olarak gördüğünü belirtti. Bunun için de tüm denizcilik firmalarının bir olunması gerektiğinin altını çizdi ve “Bunun için kariyer şirketimizin ortaklarının artmasını umuyorum” dedi.

Simülatör ve havuz

Oral Erdoğan’ın konuşmasının ardından Kaptan Tuğfan Şahin TÜDEV Kariyer Planlama ve üniversitenin bölümleri hakkında bilgi verdi. Daha sonra sektör temsilcileri ile Piri Reis Üniversitesi hocaları tarafından havuz ve simülatör eğitimi sınıflarıyla birlikte üniversitenin sosyal ve sportif faaliyetlerinin alanları gezildi. Piri Reis Üniversitesi’nin kurucu vakfı olan Türk Deniz Eğitim Vakfı öğrencilerin staj eğitimi, mezuniyetlerinden sonra iş bulma ve kariyer planlamalarına kadar destek olurken bu süreçlerde öğrencilerin iş hayatlarına yeterliliklerini sağlaması için sektör firmaları ile de düzenli bir iletişim kuruyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3475 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.