1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. DEÜ'den teknik gezi
DEÜ'den teknik gezi

DEÜ'den teknik gezi

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, her sene gerçekleştirdiği teknik gezilerine bir yenisini daha ekledi.

A+A-

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, her sene gerçekleştirdiği teknik gezilerine bir yenisini daha ekleyerek İstanbul’da faaliyet gösteren Sedef Tersanesi, Gemi Trafik Hizmetleri (VTS), Marport Limanı ve Expeditors’ı 70 öğrencisi ile ziyaret etti.

Öğrencilerin eğitim süreçleri boyunca, özel sektör ile bağlantılarının güçlü olmasına özen gösteren, denizcilik ve lojistik alanlarındaki çeşitliliği göz önüne alan DEÜ Denizcilik Fakültesi, 2. sınıf öğrencilerini farklı sektörlerdeki uygulamalarla tanıştırmak için İstanbul’a götürdü. Teknik gezi sürecinde sektörün öncüleri olan Sedef Tersanesi, Expeditors Uluslararası Taşımacılık Deposu ve Marport Limanının yanı sıra Gemi Trafik Hizmetlerini (VTS) de ziyaret eden öğrenciler, gittikleri kurumlarda aldıkları sunumlarla bu sektörleri yakından tanıma fırsatı buldular.

Sedef tersanesi ziyareti sırasında, gemi inşa sektörü ile ilgili verilen genel bilginin yanısıra, işletmecilere yönelik gemi yatırım kararının alınmasından, kredilendirme koşullarına, gemi inşa yöntemlerinden, takip ettikleri son teknolojilere kadar birçok konuda öğrenciler bilgilendirildi. Eğitimi takiben tersaneyi gezen öğrencilere, güvenlik koşullarını bozmayacak şekilde uygulamalar gösterilerek anlatılanlar pekiştirildi.

Sedef tersanesi gezisinden sonra Gemi Trafik Hizmetlerini ziyarete giden DEÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileri, İstanbul boğaz trafiğinin yönetilmesi ve kullanılan ekipmanlar ile ilgili çeşitli bilgi aldılar. Üç grup halinde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri’ni gezen öğrenciler, merkezin faaliyetleri ile ilgili bilgilendirildiler.

Gezinin ikinci gününde Marport Limanını ziyaret eden öğrencilere, Marport’un tarihçe ve genel işleyişinin sunum eşliğiyle anlatılmasını müteakip, liman hizmetleri, liman güvenliği, limanlarda gümrük işlemleri ve tedarik zinciri içerisinde limanın önemi ve fonksiyonlarının anlatıldığı geniş kapsamlı bir eğitim verildi. Eğitimin ardından limanı gezen öğrenciler, anlatılanları yerinde görme fırsatı ile bildiklerini pekiştirdiler.

En son olarak da Expeditors International Taşımacılık’ın İstanbul İkitelli’deki deposunu ziyaret eden öğrencilere bir yandan depo gezdirilerek diğer bir yandan da verilen hizmetlerle ilgili bilgiler verildi. Soru cevap şeklinde ilerleyen eğitim, işletmenin lojistik sektöründeki öneminin anlatılması ile sonlandırıldı.

Virahaber

Bu haber toplam 1253 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.