1. HABERLER

  2. DZKK

  3. SAHİL GÜVENLİK

  4. Dikili'de batırılan sahil güvenlik botuna ilk dalış yapıldı
Dikili'de batırılan sahil güvenlik botuna ilk dalış yapıldı

Dikili'de batırılan sahil güvenlik botuna ilk dalış yapıldı

İzmir'in Dikili İlçesi Beylik Çeşmesi açıklarında, geçen hafta 35 metre derinliğe batırılan SGH-51 Nolu Sahil Güvenlik Botuna ilk dalış yapıldı.

A+A-

Dikili Kaymakamlığı ile Dikili Belediyesi'nin işbirliğinde dalış turizmini geliştirmek ve su altı cennetine ilgi çekmek için Beylik Çeşmesi Yapay Resif Projesi hazırlandı. Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'nın desteğiyle geçen hafta SGH-51 Nolu Sahil Güvenlik botunun batırılmasıyla hayata geçirilen Dikili tarihinin ilk yapay resifine, ilk keşif dalışı yapıldı.

Projedeki son durumunu incelendi. Dikilili dalış tutkunları Murat Durak, Emin Sezer, Tayfun Karataş, Aras Selçuk ile Ayvalık Kuzey Mavi Dalış Merkezi'nin usta dalgıçları Kaan Yılmaz ve Banu Demir dalışı gerçekleştirdi. Keşif dalışında botun dümenine geçip, içinde gezinen dalgıçlar, bol bol hatıra çekerek yaşadıklarını ölümsüzleştirmenin keyfini yaşadı.

Balıklar yapay resife akın ediyor

Ayvalık Kuzey Mavi Dalış Merkezi dalgıçlarından Kaan Yılmaz, 35 metre derinliğe batırılan batığa ilk dalışı gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Batık bölgesinin yakın zaman içinde çok önemli bir dalış merkezi olacağını söyledi. Henüz çok erken olsa da SGH-51 bot batığın beklenenden çok önce balıkları kabul etmeye başladığını dikkat çeken Yılmaz, bot içerisinde ve civarında çok sayıda farklı çeşitte balıkla karşılaştığını anlattı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5116 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.