1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Doğu Akdeniz'in yıldızı olacak
Doğu Akdeniz'in yıldızı olacak

Doğu Akdeniz'in yıldızı olacak

IC İbrahim Çeçen Holding ve İngiliz Camper & Nicholsons Marinas International ortaklığında kurulan Çeşme Marina'da, denizde 400, karada ise 100 tekne konaklayabilecek

A+A-

IC İbrahim Çeçen Holding ve marinacılık sektöründe 258 yıllık tecrübeye sahip olan İngiliz Camper & Nicholsons Marinas International ortaklığında kurulan Çeşme Marina, Doğu Akdeniz'in yıldızı olmayı hedefliyor. Yap-İşlet-Devret modeli ile 25 yıl işletilecek olan Çeşme Marina için 13 milyon euroluk yatırım gerçekleştirilirken liman, denizde 400, karada ise 100 tekne park kapasitesiyle hizmet verecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu ay içinde açılması beklenen toplam 34 bin metrekare alana sahip olan Çeşme Marina'nın mimari tasarımı St. Tropez'deki dünyaca ünlü Port Grimaud'un tasarımcısı olan Atelier Xavier Bohl ve Ayyapı Mimarlık tarafından gerçekleştirildi. Türkiye'nin kendine özgü beldelerinden Çeşme'de kurdukları marina ile bu alandaki bir eksikliği giderdiklerini dile getiren Çeşme Marina Genel Müdürü Can Polat, bölgenin en iyi marinası olmayı, Doğu Akdeniz'de ise yıldız haline gelmeyi hedeflediklerini söyledi.

Çeşme Marina'da 60 metre uzunluğa kadar olan teknelere hizmet vereceklerini dile getiren Polat, "Yatçıların temel ihtiyaçlarına cevap verecek hizmetlerin dışında marinada yat kulüp, spor ve sağlık merkezi, ticari alanlar, restoranlar, kafeler yer alıyor. 230 metre uzunluğunda ana dalgakıranı bulunan marinanın 379 metre uzunluğunda-2.5 metre derinliğinde rıhtımı var. Toplam 610 metre uzunluğunda 3 metre eninde 4 adet yat yanaşma iskelesi bulunan marina toplam 31 bin metrekare kara alanına sahip. İngiliz ortağımız Camper&Nicholsons'un tarihi 1752 yılına kadar uzanıyor. 258 yıllık tecrübe ile tekne sahiplerine hizmet sunulacak" dedi.

Mola noktası

Çeşme Marina'nın İstanbul'dan güneye, güneyden İstanbul'a geçerken uğramadan geçmek istenmeyen bir mola noktası olacağını anlatan Polat ayrıca yatçıların rotalarını daha verimli kullanacakları uluslararası bir çekim merkezi haline geleceklerini ifade etti. Şehir içi marina olduklarının altını çizen Polat, hem Çeşmelilerin hem de çevrenin sosyal ve ticari hayatına renk katacaklarını vurguladı. Yat kulübü ile spor ve sosyal aktiviteler, yat yarışları, organizasyonlar gibi Çeşme'yi ve Çeşme Marina'yı sürekli enerjik ve canlı tutmayı planladıklarını belirten Polat şöyle konuştu: "12 ay boyunca açık olacak Çeşme Marina, beldeye büyük bir aktivite kazandıracak. Tekne sahiplerinin her türlü ihtiyacını uluslararası hizmet kalitesi ile profesyonel ekibimizle kusursuz bir şekilde gidereceğiz. Havalimanına 45 dakikalık mesafede olan marinamızın gümrük giriş/çıkış limanı olması, Türk ve Yunan adalarına yakınlığı, şehrin içinde yer alması ve doğal bir liman olmasından dolayı herkes tarafından tercih edileceğini düşünüyoruz."

Marinada neler var?

* 6 metreden 60 metreye kadar olan 400 tekneye bağlama hizmeti.

* 24 saat denizci ile palamar hizmeti.

* 24 saat güvenlik ve kapalı devre güvenlik sistemi.

* Tüm marinayı kapsayan Wi-Fi.

* Teknik servisler.

* Çekek hizmetleri.

* 100 tekne kapasiteli çekek alanı.

* 80 ton travel lift, 20 ton boat mover.

* Sintine ve atık su arıtma istasyonu.

* Atık alım istasyonu.

* 16 Amp'den 400 Amp'ye kadar elektrik çıkışı,

Her elektrik kutusunda 42 kanallı TV çıkışı.

* Yat kulübü.

* Duşlar ve tuvaletler.

* Çamaşırhane ve bulaşıkhane.

* Rent A Car ofisi.

* Akaryakıt.

* Temiz su.

* Otopark.

* Yüzme havuzu.

* Yat market ve süpermarket.

* Golf arabaları ve bagaj taşıyıcılar.

Hangi markalar yer alıyor?

Restoran-Cafe:

Monk by Babylon, Port Balık, Tuval, Marinada, Wineway, Blue Crab, Köprü, Mado, Milestone, Burger King, Furun, Kumrucu Şevki, Sir Winston House, Room Marine, Marina Gurme, Bonjour Brasserie.

Giyim:

Mudo Marine, Gant, Mendo's, Vakko Cruise Vakko H20, Calvin Klein Jeans, Polo Garage, Home Store, Henri Lloyd, Stonerock, Slam, Quiksilver, T-Box, Nike Store, Tabuu, Seasnow Extreme, Shakespeare in Love, Taka Wear, Tuval, Megalov.

Diğer:

Carrefoursa, Teknosa, D&R, Kids Entertainment, B&G Store, Sesna / Azimut, Solo Deniz / Elan / Romdan, Begila Yatçılık Galeon / Kaiserwerft, Lemon Sailing School, Pilgrim, Nen's, Giormani Optic, Zeytin V.s, K&S Jewellery, Tuval, Accessories, Butik Otel, Karma Tobacco Shop, Barog, Marine Elektronik.

 

Yeni Asır

Bu haber toplam 1087 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.