1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde kariyer günleri gerçekleşti
Dokuz Eylül Üniversitesi’nde kariyer günleri gerçekleşti

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde kariyer günleri gerçekleşti

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi bünyesinde kurulan DEÜ Denizcilik Kulübü tarafından organize edilen “2017 Bahar Kariyer Günleri”nde denizcilik sektörünün önemli kurum ve kuruluşları konuk edildi.

A+A-

10-13 Nisan tarihleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleşen “2017 Bahar Kariyer Günleri” programının ilk gün konukları, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği (DEFMED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bilgin, Arkas Holding A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Şebnem Temirhanoğulları ve Arkas Holding A.Ş. İnsan Kaynakları Uzmanı Buğra Demir oldu.

Konuşmasında öncelikle denizciliğin bir çevre ve ciddiyet işi olduğunu ifade eden İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, şirketi hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra öğrenciler ve mezunlarla iletişim halinde olmanın önemine dikkat çekti. Öğrencilerin sürekli sektörle iç içe olmalarını ve Deniz Ticaret Odası olarak tüm öğrencilere kapılarının açık olduğunu ve bu etkileşime yönelik projelere destek olacaklarının sözünü vererek konuşmasını sonlandırdı.

DEFMED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bilgin ise, şu anki çalışma ve sosyal hayatının öğrencilik yıllarında “Denizcilik Fakültesi” sayesinde olduğunu, kazanılan her deneyimin çok önemli olduğunu vurguladı. Bilgin, denizcilikte yabancı dilin, özellikle İngilizcenin önemi vurgulayarak sözlerini sonlandırdı.

Arkas Holding A.Ş. İnsan Kaynakları Uzmanı Buğra Demir, sektörde bir öncü olan “Rotamız Arkas” projesinin sektöre ve öğrencilere katkısının çok büyük olduğunu ve bu projenin verimli bir şekilde devamı için çalışmayı sürdüreceklerini belirtti.

deu_2017baharkariyergunleri_1.gun.jpg

2017 Bahar Kariyer Günleri’nin ikinci günü konukları APM Terminalleri Liman İşletmeleri A.Ş. Eğitim Müdürü Ersin Altun, Asyaport Liman A.Ş. İş Geliştirme ve Ticari Koordinasyon Müdürü Fatih Gider, Nemport Liman İşletmeleri ve Özel Antrepo Nakliyat Tic. A.Ş. İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Koordinatörü Seda Akman ve Genel Müdür Yardımcısı Özer Arıca, DP World Yarımca Liman İşletmeleri A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Mert Güzelbağ, İletişim Müdürü Erkan Yıldız, Eğitim ve İşe Alım Yöneticisi Ekin Yaşar Yavuz oldu.

Asyaport Liman A.Ş. İş Geliştirme ve Ticari Koordinasyon Müdürü Fatih Gider katıldığı kariyer günleri konuşmasında, öğrenciler için hayatta kaybetmemeleri gereken en önemli şeyin tutku ve heyecan olduğunu ve bu duyguları sürdürebildikleri sürece her zaman ileri gidebileceklerini belirtti.

DP World Yarımca Liman İşletmeleri A.Ş. İletişim Müdürü Erkan Yıldız, öğrencilerin kariyer seçimlerine önem vermesi gerektiğini ve özellikle küresel şirketler için birinci önceliklerinin İngilizce lisanını geliştirmek olduğunu önemle vurguladı. DP World Yarımca Liman İşletmeleri A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Mert Güzelbağ ise öğrencilerin staj ve işe alım süreçlerine açıklama getirerek, limancılık sektöründe kendini ve hedefini bilen çalışanın iyi yerlere geleceğini ifade etti.

deu_2017baharkariyergunleri_2.gun.jpg

2017 Bahar Kariyer Günleri’nin üçüncü günü konukları, MSC Gemi Acenteliği A.Ş Yönetim Organizasyon ve Eğitim Yöneticisi Güzin Bilyay ve Gemi Operasyon ve Aktarma Hizmetleri Müdürü İbrahim Tosunoğlu, Hamburg Süd Gemicilik Acenteliği ve Nakliyat Ltd. Şti. Şube Müdürü İskender Doğusoy ve Satış Temsilcisi Yücel Öğünük, Belstar Denizcilik ve Taşımacılık A.Ş. (ZIM Line) Satış Müdürü Berk Avcıoğlu ve Hapag Lloyd Denizaşırı Nakliyat A.Ş Satış Uzmanı Ömer Lütfi Karslıoğlu oldu.

Hamburg Süd Gemicilik Acenteliği ve Nakliyat Ltd. Şti. Şube Müdürü İskender Doğusoy, Türkiye ve dünya denizciliği ile lojistik sektörüne ilişkin istatistikler hakkında bilgileri öğrencilerle paylaştı. Lojistik sektöründeki ihtiyaçtan doğan akılcı çözümlerin halen daha uygulandığını ise önemle vurguladı.

Belstar Denizcilik ve Taşımacılık A.Ş. (ZIM Line) Satış Müdürü Berk Avcıoğlu konuşmasında ZIM hattının acenteliğine ilişkin bilgiler verirken, öğrencilerin soru sormaktan kaçınmamaları, sürekli öğrenmeye açık olmaları gerektiğini hatırlattı. İnsan ilişkilerinin ne kadar önemli olduğuna vurgu yaparak gün içinde “günaydın, merhaba” demekten çekinmemek gerektiğinin altını çizen Avcıoğlu, öğrencilerin sektörden beklentilerini yüksek tutmadan önce, daha ilk sınıflarda iş hayatına girmeleri gerektiğini ve denizcilik sektörünün, eğitim ve deneyim sahibi çalışanlara ihtiyacı olduğunu vurguladı. 

deu_2017baharkariyergunleri_3.gun.jpg

DEÜ Denizcilik Kulübü tarafından organize edilen “2017 Bahar Kariyer Günleri”nin son gün konukları ise, Gemi Brokerleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Onur ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Örtel, Scot Gemi İşletmeciliği A.Ş. Kiralama Müdürü Kerem Alok ve Pelikan Denizcilik ve Ticaret Ltd. Şti. Gemi Alım Satım (S&P) Brokeri İsa Temel konuk oldu.

Gemi Brokerleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Onur sunumunda, brokerliğin uluslararası bir sektörde 7/24 çalışılan, gönül verilmesi gereken bir meslek olduğunu önemle vurguladı. Öğrencilerin İngilizcelerini üst seviyeye çıkarmadan bu mesleğe kesinlikle atılmamaları gerektiğini ifade eden Onur, tüm mesleklerde olduğu gibi bu mesleğin de başlangıcının çıraklık olduğunu, öğrencilerin başlangıçta yapacakları bazı işlerden sıkılmamaları ve iyi gözlem yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

Scot Gemi İşletmeciliği A.Ş. Kiralama Müdürü Kerem Alok ise, tanker brokerliği işletmelerinin en önemli işinin geminin ambarını değil zamanını satmak olduğunu belirterek, müşterinin yükü için hızın önemli olduğunu vurguladı. Alok, bu mesleği seçecek olan öğrencilerin öncelikle kendi kariyerlerinde çok fazla zaman harcamaları, ustaları izlemeleri, çevre edinmeleri ve deneyim edindikten sonra gerçekten tanker brokeri olabileceklerini belirtti.

Tüm konuşmacılar öğrencilerin staj arayışlarında kendilerinin ve şirketlerinin destek olacaklarını belirtirken, öğrenciler tarafından yöneltilen soruları ise içtenlikle cevaplandırdılar. DEÜ Denizcilik Kulübü tarafından organize edilen 2017 Bahar Kariyer Günleri, katılımcılara teşekkür belgelerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimleri ile son buldu.

deu_2017baharkariyergunleri_4.gun.jpg

VİRA HABER MERKEZİ | ViraHaber.com

Bu haber toplam 6861 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.