1. HABERLER

  2. DZKK

  3. Donanma gemileri vatandaşların akınına uğradı
Donanma gemileri vatandaşların akınına uğradı

Donanma gemileri vatandaşların akınına uğradı

Donanma Komutanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığındaki askeri gemileri halkın ziyaretine açtı. Bayram kapsamında Hopa Limanı'nı ziyaret eden TCG Anafartalar Denizaltısı büyük ilgi çekti.

A+A-

Donanma Komutanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığındaki askeri gemileri halkın ziyaretine açtı.Etkinlikler kapsamında Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Abdülhamit Durgut ve beraberindeki komutanlarla, TCG Turgutreis fırkateyninde şehit aileleri ve gazilerle yemek yedi.

Gölcük Anıt Park'ta, Donanma Komutanlığı Bandosu tarafından vatandaşlara cumhuriyet konseri verildi, Tüfekli Gösteri Mangası gösteri yaptı.

Donanma Komutanlığına gelen vatandaşlar, savaş unsurlarının bulunduğu Poyraz Limanı'na alındı. Askerler, çocuklara Türk bayrağı verdi, çikolata ikram etti.

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığındaki etkinliklerde aralarında çocuklar, şehit yakınları ve gazilerin de bulunduğu vatandaşlar, fırkateyn, hücumbot, denizaltı ve lojistik destek gemilerini gezme fırsatı buldu.

Vatandaşlar, Poyraz Limanı'nda demirli Deniz Yüzbaşı Muharrem Öner komutasındaki TCG YZB. İ.Tulunay Lojistik Destek Gemisi ile Deniz Yüzbaşı Tahir Tan İnce komutasındaki TCG Gür Denizaltısı'nı gezerek, kendilerine rehberlik eden komutanlardan bilgi aldı.

Etkinlik kapsamında, şehit yakınları, gaziler, askeri personelin aileleri ve vatandaşlar, seyre çıkan TCG Salihreis fırkateynine binerek, İzmit Körfezi'ne açıldı. Vatandaşlar gemide hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan İzmit ilçesinde Deniz Binbaşı Sezgin Beşli komutasındaki TCG Zıpkın gemisi de halkın ziyaretine açıldı.

"Milletimiz ve devletimiz için gurur duyuyoruz"

TCG Salihreis fırkateynini ziyaret eden vatandaşlardan Mükrime Zeyrek, ilk kez savaş gemisine bindiğini ve çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Çok güzel bir gezi oluyor. Milletimiz ve devletimiz için gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Rengin Çelik ise oğlunun üsteğmen olarak görev yaptığı gemiyi gördüğü için çok mutlu olduğunu belirterek, "Hem de bu güzel bayramda kutlamaya katılmak benim için onur verici. Eşim de asker zaten. Kendisi havacı. Gemilerde bulunmaya alışık değilim, ilk kez biniyorum. Mutlu oldum." şeklinde konuştu.

Asker eşi olan Duygu Tabaklı da herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayarak, duygularını şöyle ifade etti:

"Böyle etkinliklerde insan gurur duyuyor. Hem donanmamız ve askerlerimizin böyle ortamlarda, ne şartlarda görev yaptığını görmek bize gurur veriyor. Mutluyum. Allah bütün askerlerimize kolaylık versin. Başta ulu önder Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz."

TCG Anafartalar Denizaltısı Hopa’da

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebi ile Hopa’yı ziyarete gelen TCG Anafartalar Denizaltısı Gemi Komutanı Deniz Binbaşı Özcan Tarhan ve personelleri Kaymakam Ferit Görükmez ve Belediye Başkanı Nedim Cihan'ı makamlarında ziyaret etti.

TCG ANAFARTALAR (S-356) tarafından Karadeniz Uyum Harekâtı kapsamında 28-30 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen Hopa Liman Ziyareti kapsamında, TCG Anafartalar Komutanı Deniz Binbaşı Özcan Tarhan ve beraberindekiler Hopa Kaymakamı Ferit Görükmez’ i makamında ziyaret etti.

Günün anısına TCG Anafartalar Komutanı Deniz Binbaşı Tarhan ve Hopa kaymakamı Ferit Görükmez birbirlerine hediye takdim ettiler.

HOPA BELEDİYE BAŞKANI NEDİM CİHAN’A DENİZCİLERDEN ZİYARET

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebi ile Hopa’yı ziyarete gelen TCG Anafartalar Komutanı Deniz Binbaşı Özcan Tarhan  Belediye Başkanı Nedim Cihan'ı da makamında ziyaret etti.

VATANDAŞLARDAN TCG ANAFARTALAR DENİZALTISI'NA ZİYARET

Hopa Limanı'nı ziyaret eden TCG Anafartalar  Denizaltısı Cumhuriyet Bayramı nedeniyle vatandaşların ziyaretine açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ziyarette Denizaltı personeli vatandaşlara Denizaltı ile ilgili bilgiler verdiler. TCG Anafartalar Deniz Altı gemisi 30 Ekim akşamına kadar Hopa Limanı'nda vatandaşların ziyaretine açık olacak.

donanma.jpg

donanma1.jpg

donanma2.jpg

donanma3.jpg

donanma4.jpg

donanma5.jpg

donanma6.jpg

donanma7.jpg

donanma8.jpg

artvin.jpg

artvin1.jpg

artvin3.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 7275 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.