1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. DP World Yarımca Limanı'na ilk gemi yanaştı
DP World Yarımca Limanı'na ilk gemi yanaştı

DP World Yarımca Limanı'na ilk gemi yanaştı

Maersk Bulan ve Georg Maersk konteyner gemileri DP World Yarımca Limanı’na gelen Maersk Bulan ve Georg Maersk, limanın ilk gemileri olarak kayda geçtiler.

A+A-

 Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bulunan DP World Yarımca Konteyner terminali 224 metre uzunluğunda ve 33 metre genişliğindeki Maersk Bulan adlı konteyner gemisine ilk olarak 9 Aralık çarşamba günü ev sahipliği yaparak ticari faaliyetlerine başladı. Maersk Bulan’ın işlemlerinin tamamlanarak limandan ayrılmasının ardından 12 Aralık cumartesi gününün ilk saatlerinde limana gelen ve 367 metrelik uzunluğu ve 43 metrelik genişliği ile Türkiye’ye uğrak yapan en büyük gemilerden biri olan Georg Maersk gemisinin dolum ve boşaltım işlemlerine ise şu sıralar devam ediliyor.

İlk gemilerin gelmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten DP World Yarımca CEO’su Nichola Silveira, sözlerine şöyle devam etti;

Bugün, DP World ailesinin en yeni üyesi olan Yarımca Konteyner Terminali’nin ilk ticari gemilerini karşıladığını duyuruyor olmak hepimiz için büyük bir mutluluk. Deniz taşımacılığında bir dünya devi olan Maersk Line’ın en hızlı, en etkin, en verimli ve en güvenli şekilde hizmet almak üzere limanımıza gelen ilk müşterimiz olması da bizim için çok önemli bir gelişme. Bu günlere gelebilmek için ekibimle birlikte çok çalıştık; bu nedenle her bir ferdiyle tek tek gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. DP World Yarımca sürdürülebilir bir gelecek için çevreyi korumaya, tüm çalışanları için güvenli ve emniyetli bir çalışma ortamı sağlamaya ve faaliyet gösterdiği toplumların gelişimine olumlu katkılar sunmaya kendisini adamıştır. Yereldeki bilgi birikimimizi küresel tecrübemizle birleştirerek müşterilerimizin küresel pazarlara erişiminde tercih ettiği liman olurken, aynı zamanda Türkiye’nin ve bu bölgenin gelişimine daha fazla katkı sağlamaya başladığımız için hepimiz ayrı bir heyecan duyuyoruz.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1967 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.