1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. DSME, Hyundai Heavy Industries'e satılıyor
DSME, Hyundai Heavy Industries'e satılıyor

DSME, Hyundai Heavy Industries'e satılıyor

Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki ‘Gelincik Limanı’nın iki sene boyunca bakıma alınma ihtimali üzerine Ticaret Bakanlığı demir yolu ulaşımı dâhil alternatif güzergâhlar için çalışma başlattı

A+A-

Kore Kalkınma Bankası (KDB), DSME hisselerini, dünyanın en büyük iki gemi üreticisini birleştirecek bir işlemde Hyundai Heavy Industries'e (HHI) satmayı kabul etti.

İki yıl önce ekonomik bir darboğaza giren ve bu sıkıntıyı atlatamayan DSME'nin hiselerinin  Hyundai Heavy Industries'e devredilmesiyle mega birleşme gerçekleşmiş oluyor.

Kore Kalkınma Bankası (KDB) başkanı Lee Dong-gull, iki devin bir araya gelmesinin, gemi inşa fiyatlarındaki rekabeti kolaylaştıracağını söyledi.

Reuters'e göre Lee, "Çin ve Singapur'daki tersanelerin Güney Kore için bir tehdit olmaya başladığı bir dönemde birleşmenin yerinde bir karar olduğuna dikkat çekti.

KDB başkanı Lee Dong-gull,  HHİ’nın DSME için 2,25 milyar dolarlık bir mutabakat anlaşması imzaladığını söyledi.

Analist Rahul Kapoor, iki Koreli devin birleşmesinin rakip Çinli gemi üreticileri için hayatı çok zorlaştıracağını söyledi.

Clarksons'a göre, Güney Kore devleri büyük tanker pazarında DSME'nin HHI'nın önünde dünyanın en büyük VLCC sipariş defterine sahip olmasıyla hâkim durumda.

DSME ayrıca, LNG taşıyıcılarının yapımında da dünya lideri; Hyundai Heavy, sektördeki en büyük üçüncü sipariş defterine sahip.

Başlıca DSME müşterileri arasında BW Group, MSC ve John Angelicoussis bulunurken, HHI kitabında Zodiac Maritime, Kyklades Maritime ve Polaris'ten önemli siparişler aldı.

HHI, geçtiğimiz yıl kendi sayıları doğrultusunda üretim konusunda pazar lideriydi.

Hyundai Heavy, dünya lideri% 6,5 pazar payı elde etmek için geçtiğimiz yıl birleşik 5.2 milyon dwt'lik 35 gemi piyasaya sürdü. HHI, DSME'nin% 6,3 dilim dilimi olan 5,1 metre ağırlığındaki 32 gemiyle ikinci sırayı aldığı belirtildi. Bakanlık, satışın "piyasa koşulları ve işletme normalleşme çabaları göz önüne alınarak" gerçekleştirileceğini açıkladı.

Vira Haber

 

Bu haber toplam 4439 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.