1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Dünya Kupası’nda şampiyonluk ve dördüncülük Türkiye'nin oldu
Dünya Kupası’nda şampiyonluk ve dördüncülük Türkiye'nin oldu

Dünya Kupası’nda şampiyonluk ve dördüncülük Türkiye'nin oldu

23-30 Nisan tarihleri arasında Fransa’da düzenlenen Dünya Kupası Hyeres Serisi Finn sınıfında ve 470 sınıfında Türkiye başarılara doymadı.

A+A-

23-30 Nisan tarihleri arasında Fransa’da düzenlenen Dünya Kupası Hyeres Serisi Finn sınıfında Milli Sporcu Alican Kaynar (Fenerbahçe Spor Kulübü Doğuş Yelken Şubesi) altın madalyanın sahibi oldu.

19 ülkeden 34 yarışçının katıldığı Finn sınıfında başarılı yarışlar çıkaran Alican Kaynar, Fransız Jonathan Lobert ve Hollandalı Nicholas Heinier’ın önünde şampiyonluğa ulaştı.

470 sınıfında Milli Takımımızın en iyi derecesi

17 ülkeden 35 takım ve 70 sporcunun yarıştığı 470 sınıfında ise Milli Sporcular Deniz ve Ateş Çınar (Fenerbahçe Spor Kulübü Doğuş Yelken Şubesi) dördüncülük elde  etti. Çınar kardeşlerin derecesi Milli Takımın 470 sınıfındaki en iyi derecesi olarak kayıtlara geçti.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Dünya Kupası Hyeres Serisi’nde başarı elde eden Milli sporcuları, antrenörleri ve sporcuları yetiştiren kulüpleri kutlarken “İspanya’nın ardından Fransa’da da Millilerimiz göğsümüzü kabarttı. Disiplinli ve sistemli çalışmanın meyvelerini alıyoruz. 2020 Olimpiyatları’nda başarı hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmeye ve takımımızı geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

milli-sporcu.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2564 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.