1. HABERLER

  2. MARİNA

  3. Dünyanın en gözde marinaları
Dünyanın en gözde marinaları

Dünyanın en gözde marinaları

​​​​​​​Son teknoloji ile donatılmış sosyal tesisleri, otelleri, lüks konutları, gece kulüpleri, restoranları, tasarım mağazaları, golf sahaları ve eğlenceli etkinlikleri ile marinalar yat sahipleri için, gerçek bir cennet.

A+A-

Adriano Mallorca Limanı, İspanya

Calvia'da, Balear Adaları'nın başkenti Palma de Mallorca'nın sadece 9 km. güneybatısında yer alan bu modern, Philip Starck tasarımlı marina, Mallorca'nın muhteşem sahilini keşfetmek için ideal bir başlangıç noktası. Adriano Limanı, 6 ila 80 metre arasında toplam 488 palamar ve 100 metre kapasiteye sahip. Bu özelliği de onu süper yatlar için popüler bir marina haline getiriyor.

Marina, hafif atıştırmalıklardan kaliteli yemeklere kadar her zevke hitap ediyor. Farklı beslenme gereksinimleri olanlar için de alternatifler sunan restoranlar, zengin içki menülü barlar ve adrenalin dolu su sporları faaliyetleri gibi birçok aktiviteyi bir arada sunuyor. Aynı zamanda; Versace, Emilio Pucci gibi seçkin markaların ürünlerini satan butikler, sanat galerileri, özel bankacılık tesisleri ve denizcilik mağazalarını da burada bulmak mümkün.

Saint Tropez, Fransa

Fransız Rivierası'ndaki bir mücevher ve kültür mirası olan, dünyanın en ünlü limanlarından biri Saint Tropez, çok büyük teknelerin yanaşabilmesi için 700'den fazla iskeleye sahip. Saint Tropez, sadece kaptanlar ve tekne sahipleri için bir buluşma mekanı olmakla kalmıyor, aynı zamanda sürpriz etkinlikleri ile şehri ziyarete gelen turistin ilgi odağı oluyor.

Saint Tropez marinası sosyal ve kültürel çeşitliliğini de korumayı başarmış bir liman. Nitelikli restoranlar, mağazalar, butikler ve kulüplere sahip ünlü marina, aynı zamanda dar sokakları ve mimarisiyle de otantik bir atmosfere sahip.

Yas Marina, Abu Dhabi

Yas Adası'nda yer alan Abu Dhabi'deki Yas Marina, süper ve mega yatlar için Orta Doğu'nun en iyi destinasyonu olarak kendini kanıtlamış. 227 palamar yeri bulunan ve 150 metreye kadar olan yatlar için uygun şekilde tasarlanmış marina ziyaretçilere pek çok kolaylık sağlıyor. Görkemli kıyı şeridine, ıssız adalara ve kozmopolit Abu Dhabi ile Dubai şehirlerine buradan kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz.

Ekim 2013'te adayı büyütme ve geliştirme çalışmaları sonucunda marina, hareketli bir yemek, yaşam, eğlence ve spor merkezi haline gelmiş. Panoramik manzara sunan 7 lüks restoran, yaya gezinti yolları, sağlık tesisleri ile turistlerin ilgisini çekiyor. Yas Marina'nın asıl öne çıkan etkinliği ise, her yıl düzenlenen Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix'si ve diğer birçok motor sporları etkinliğine ev sahipliği yapan Yas Marina Circuit.

Marina di Portofino, Cenova

İtalyan Rivierası'nda yer alan Portofino, Akdeniz ülkeleri arasındaki en güzel ve son teknolojiye sahip marinalardan birine ev sahipliği yapıyor. Eski balıkçı köyü, eşsiz manzarası, tablo gibi rengarenk evleri ve küçük ama şirin limanıyla oldukça ünlü. Futbolcuların, film yıldızlarının ve politikacıların da vazgeçilmez destinasyonu.

Portofino; sanat, yemek ve doğal güzelliğe duyulan sevgi ile sofistike ve estetik bir marina. Ayrıca dünyanın en güzel ve ikonik otellerinden, adeta “la dolce vita”nın somut bir örneği olan Belmond Hotel Splendido da burada yer alıyor. Otel, 1902'de açıldığı günden bu yana Marlon Brando, Eva Gardner, Elizabeth Taylor ve Richard Burton gibi Hollywood yıldızlarını ağırlamış.

Porto Montenegro, Karadağ

UNESCO'nun koruması altındaki Kotor Körfezi'nde yer alan, etkileyici manzarası, geniş kıyı şeridi ve etrafını çevreleyen dağlarla Porto Montenegro, Avrupa'nın en çekici marinalarından biri olarak görülüyor. Son geliştirmelerden sonra, tesis artık dünyanın en büyük süper yatlarından bazılarını (250 metreye kadar) alabilecek kapasiteye sahip hale geldi. Bu da, Karadağ'ın sunabileceği lüks yaşam tarzını tecrübe etmeye hevesli, daha zengin ve daha prestijli bir müşteri kitlesini marinaya getirdi.

Bazı ziyaretçiler marinayı o kadar beğendiler ki, tesisin beş yıldızlı Regent Oteli'nde milyonlarca sterlin değerinde daireler satın aldılar ve böylece her daim kıyıda kalabilecekleri lüks bir mekanı garantilemiş oldular. Kanyonları, vahşi yaşam alanları ve buzul gölleri ile kaplı dağlık arazisinden, ıssız adalarına, gizli koylarına ve tarihi değerlerine kadar, Karadağ'ın bu küçük kasabası şimdi Avrupa'da ziyaret edebileceğiniz gözde yerlerden biri.

marina-004.jpg

marina1.jpg

marina2-001.jpg

marina3.jpg

marina4.jpg

marina5.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 5905 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.