1. HABERLER

  2. DZKK

  3. DZKK, "Deniz Yıldızı Tatbikatı" görüntülerini yayınladı
DZKK, "Deniz Yıldızı Tatbikatı" görüntülerini yayınladı

DZKK, "Deniz Yıldızı Tatbikatı" görüntülerini yayınladı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Yıldızı Tatbikatı'ndaki fırkateyn, korvet, hücumbotlar ve denizaltılara ilişkin çok özel fotoğraf karelerini paylaştı.

A+A-

Karadeniz'de 27 Mart'ta başlayan tatbikatın ikinci safhası kapsamında gemilerden kara hedeflerine harpoon blok-2 güdümlü mermisi ile dalıştaki denizaltılardan su üstündeki hedeflere subharpoon güdümlü mermisi atışları yapıldı.

Ayrıca fırkateyn, korvet ve hücumbotlardan çeşitli hedeflere RAM, sea sparrow, evolved sea sparrow, SM-1 ve stinger güdümlü mermileri ile top atışları gerçekleştirildi.

"Deniz Yıldızı Tatbikatı 2017" Özel Fotoğraf Kareleri

denizyildizitatbikati_2017_2.jpg

Atışların ardından tatbikata katılan gemiler, 3-5 Nisan'da Bulgaristan'ın Varna, Gürcistan'ın Batum, Romanya'nın Köstence, Rusya'nın Novorossysk ve Ukrayna'nın Odessa limanlarıyla Amasra, Hopa, İğneada, İnebolu, Karadeniz Ereğli, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon ve Ünye limanlarını ziyaret etti. 

Tatbikat kapsamında gemiler Karadeniz’e kıyısı olan dost ülkelerin unsurlarıyla karşılıklı çalışabilirlik ve işbirliğinin geliştirilmesi için denizde geçiş eğitimleri yapacak.Tatbikat 7 Nisan'da sona erecek.

"Deniz Yıldızı Tatbikatı 2017" Özel Videosu

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4637 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum