1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Ege Yat Rallisi demir alıyor!
Ege Yat Rallisi demir alıyor!

Ege Yat Rallisi demir alıyor!

5.Uluslararası Ege Yat Rallisi demir alıyor!

A+A-

Setur Marinaları tarafından organize edilen Uluslararası Ege Yat Rallisi’nin 5.’si, Alfa Romeo, Arçelik, Aygaz ve Opet’in Sponsorluğunda, 40’tan fazla teknenin katılımıyla, 18 -30 Temmuz 2010 tarihleri arasında Ege’de gerçekleşiyor. Ralli öncesinde, 13 Temmuz 2010, Salı günü, Kalamış Divan Brasserie’de tüm sponsor firmaların yetkilileri ve Setur Ralli Organizasyon komitesinin bir araya geldiği basın toplantısı organize edildi.

 

 

Uluslararası Ege Yat Rallisi’nin beşincisi 40’tan fazla teknenin katılımıyla, 18 -30 Temmuz 2010 tarihleri arasında Ege’de gerçekleşiyor. Ralli öncesinde 13 Temmuz 2010 Salı günü, Kalamış Divan Brasserie’de gerçekleşen basın toplantısında, organizasyon sponsor firma yetkilileri ve Setur Ralli Organizasyon Komitesi bir araya geldi.

 

Toplantının “Hoş geldiniz” konuşması Setur Marinaları İşletmeler Müdürü Emre Doruk tarafından gerçekleştirildi. Ardından Uluslararası Ege Yat Rallisi’nin en başından beri komodorluğunu yapan Necati Zincirkıran “Rallinin ve Rotanın Önemi” hakkında kısa bir konuşma yaptı.

 

Zincirkıran’dan sonra sırasıyla organizasyonun sponsor firmalarının yetkilileri konuşmaya devam etti. İlk konuşmacı Alfa Romeo ve Lancia İş Birimi Direktörü Arzu Çolakoğlu oldu. Çolakoğlu şöyle dedi: “Alfa Romeo, 100 yıldır tutku dolu otomobiller üretirken, hız ve heyecanın sadece karada olmadığının bilincinde olarak son 10 yılda, yat yarışlarında da, tıpkı Motorsporlarında olduğu gibi üstün başarılar elde etmeyi başarmıştır. Bu yıl 5.’si düzenlenen ve şimdiden geleneksel bir ralliye dönüşen Setur Marinaları Ege Yat Rallisi’ne sponsor olmanın gururuyla, Alfa Romeo’nun başarılı yarış yatlarının efsanesini de Ege sularında bir kez daha hatırlatmak isteriz.”

 

 

Diğer sponsor firma konuşmacısı Arçelik A.Ş. Kurumsal İletişim Koordinatörü Melis Mutuş kısa bir konuşma yaptı ve Ralli’ye sponsor olmalarının amacını şöyle açıkladı: “Arçelik olarak, Setur Marinaları tarafından bu yıl beşincisi organize edilen Ege Yat Rallisi’ne destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Ege Yat Rallisi aynı anda birkaç önemli amaca hizmet eden bir organizasyon. Yerli ve yabancı yatçıların kaynaşması, yeni dostlukların oluşması, yelken sporuna destek ve en önemlisi Ege’nin barış denizi olmasına katkısı bu projede yer almamızın en önemli gerekçeleri arasında yer alıyor. Arçelik olarak ‘En’lerimiz ve ‘İlk’lerimiz ile hem tüketicilerimizin hayatını kolaylaştırmaya hem de çevre dostu ürünlerle doğaya ve topluma olan sorumluluğumuzu yerine getirmeye ve sporu elimizden geldiğince desteklemeye devam edeceğiz. Ege Yat Rallisi’ne katılacak herkese iyi yolculuklar ve başarılar diliyoruz”

Aygaz Kurumsal İletişim Müdürü Devrim Çubukçu, Ralli’ye sponsor olmalarının amacını şöyle özetledi: “Yarım asırdır, deniz tanker filomuzla dünyanın dört bir tarafındaki sularda milyonlarca mil kat ettik ve ülkemize enerji taşıdık. Bu nedenle, yaşadığımız topraklar kadar büyük bir zenginliğin de denizlerimiz olduğunu biliyor, denizlerimiz üzerinde ticaret kadar, sporun da önemine inanıyoruz. Bulunduğumuz coğrafyanın tarih, kültür ve doğal zenginliklerine sahip çıkararak, enerjimizle yaşama değer katmayı amaçlıyor ve daha güzel bir gelecek hayali için, Ege Yat Rallisi gibi ilham veren projelere destek olmaktan gurur duyuyoruz.”

 

Opet Kurumsal İletişim Müdürü Ayşenur Aydın konuşmasında şunlara değindi:

“5. Uluslararası Ege Yat Rallisine sponsor olarak destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, deniz ticaretinin ve ulaşımının artmasını, denizle ilgili sporların da desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle on yıldır ülkemizde yat turizmi ve yelken sporunun geliştirilmesinde etkin bir misyon üstlenen Ege Yat Rallisi’nin uluslararası yatçılığın ve amatör denizciliğin en saygın aktivitelerinden biri haline geldiğini gururla izliyoruz”

 

Yoğun basın katılımının gerçekleştiği toplantının kapanış konuşmasını Setur Kalamış ve Fenerbahçe Marinaları Müdürü Kemal Saatçioğlu yaptı. Saatçioğlu konuşmasında, daha önce yapılan Ralli hikayelerini basın mensuplarıyla paylaştı. Basın toplantısı, soru-cevaplar sonrasında sona erdi.  

 

Arçelik A.Ş. Kurumsal İletişim Koordinatörü Melis Mutuş şöyle konuştu:

Arçelik olarak, Setur Marinaları tarafından bu yıl beşincisi organize edilen Ege Yat Rallisi’ne destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Ege Yat Rallisi aynı anda birkaç önemli amaca hizmet eden bir organizasyon. Yerli ve yabancı yatçıların kaynaşması, yeni dostlukların oluşması, yelken sporuna destek ve en önemlisi Ege’nin barış denizi olmasına katkısı bu projede yer almamızın en önemli gerekçeleri arasında yer alıyor. 

 

Arçelik olarak ‘En’lerimiz ve ‘İlk’lerimiz ile hem tüketicilerimizin hayatını kolaylaştırmaya hem de çevre dostu ürünlerle doğaya ve topluma olan sorumluluğumuzu yerine getirmeye ve sporu elimizden geldiğince desteklemeye devam edeceğiz.

 

Ege Yat Rallisi’ne katılacak herkese iyi yolculuklar ve başarılar diliyoruz.

 

 

Virahaber

Bu haber toplam 1588 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.