1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Erden Eruç küreklere asılıyor!
Erden Eruç küreklere asılıyor!

Erden Eruç küreklere asılıyor!

Kasırga mevsiminin bitmesinin ardından Erden Eruç Altı Zirve Projesi’ni tamamlamak için Madagaskar’dan denize açıldı.

A+A-

Erden Eruç, Pasifik’te tek başına tam 312 gün geçirdi! Denizde en uzun süre kalan kürekçi olarak Guinness Dünya Rekorunu kırdı! Dünyada üç ayrı okyanusu kürekle geçmeyi başaran ilk ve tek kişi! 26 Kasım 2010’da Madagaskar’a vararak Hint Okyanusu’nu geçen ilk Türk denizcisi! Ve tüm bunları azmin ve kararlılığın imkânsızı başarmaya yeteceğini çocuklara gösterebilmek için yapıyor.

Kasırga mevsiminin bitmesinin ardından Erden Eruç Altı Zirve Projesi’ni tamamlamak için Madagaskar’dan denize açıldı. Afrika ana kıtasına ulaşmayı amaçlayan Eruç, denizdeki akıntının durumuna göre Afrika kıyısında Nacala, Pemba, Mocimbia de Praia ya da Mtwara’ya varacak.

Altı Zirve Projesi kapsamında Erden Eruç, Afrika’nın en yüksek noktası olan Kilimanjaro’ya tırmanacak. Kilimanjaro'ya tırmandıktan sonra Eruç, Zambiya'yı pedal basarak geçip Namibya'daki Luderitz limanına varacak ve oradan Brezilya'ya varmak üzere Güney Atlantik'e açılacak.

Kas gücüne dayalı bir devr-i alem projesi olan ve dünyada bir “ilk” olma niteliği taşıyan “Altı Zirve Projesi” kapsamında Eruç, Pasifik Okyanusu ile Bismarck ve Mercan denizlerini geçti. Ardından 8.650 km boyunca pedal çevirerek Avustralya etabını tamamladı. Avustralya’dan yola çıkan Eruç, 137 gün kürek çekerek Hint Okyanusu’nu geçmiş ve Madagaskar’a ulaşmıştı.

Hayallerinden vazgeçmeyen çocuklara ve gençlere ilham vermeyi hedefleyen yürekli Türk denizcisi, projeye yapılan bağışları, Türkiye’de ve dünya genelinde ihtiyaç duyan okullara aktarıyor. Batman Kız Yurdu inşası için 5.000 dolara denk katkı sağlayan Eruç, Türkiye’den gelen bağışları Türkiye'de kırsal bölgelerden yatılı ilköğretim bölge okullarına gelen çocuklarımıza yardım amacıyla İLKYAR vakfına yönlendiriyor. Ayrıca diğer bağışlarla, Kilimanjaro'nun eteklerindeki Arusha kasabası yakınında bulunan Mateves Ortaokulu gibi yardıma ihtiyacı olan çocuklarla dolu okullara da katkıda bulunuyor.

Eruç'un günlüğünü okuyarak gelişmeleri günbegün takip etmek isteyenler http://www.KaslaGit.com sitesini ziyaret edebilir, düzenli haberler için kaydolabilirler.

1.20110329130925.jpg

2.20110329130936.jpg

Virahaber

Bu haber toplam 1108 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.