1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. EVYAPPORT LİMANI

  4. Evyapport en büyük gemileri ağırlıyor
Evyapport en büyük gemileri ağırlıyor

Evyapport en büyük gemileri ağırlıyor

Çağdaş liman işletmeciliğinde düşük maliyetli, çevreci ve güvenilir yapısıyla dikkat çeken Evyapport, Tayvan merkezli Yang Ming’in YM WREATH isimli konteyner gemisini karşıladı.

A+A-

Türkiye ve Uzak Doğu arasında direkt servis veren ve Evyapport’a yanaşan gemi, Türkiye’ye düzenli uğrak yapan gemilerin en büyüklerinden. 

Denizcilik sektörü yaşamakta olduğu krizi yavaş yavaş geride bırakırken, Türkiye’deki limanlar da daha yüksek kapasiteli gemileri ağırlamaya başladı. Son olarak Tayvan merkezli Yang Ming’in 14100 TEU’luk gemisi, Kocaeli’nde 265 bin metrekare toplam alan içinde yer alan konteyner limanı Evyapport’a yanaştı.

eyvapport,.jpg


Uzak Doğu’dan Akdeniz bölgesine direkt seferlere başlayan Yang Ming, Hapag Lloyd ve One’ın (Ocean Network Express) oluşturduğu The Alliance Group’un devasa gemilerini limanında ağırlayabilecek sayılı işletmeler arasında yer alan Evyapport, bu sayede Türkiye adına önemli bir referans elde etti. 

MD3 (Mediterranean Service) adı verilen bu servis sayesinde toplam 10 gemi Uzak Doğu ve Türkiye arasında haftalık olarak sefer yapacak. Servisin bir diğer özelliği ise, daha büyük kapasiteli gemiler Türkiye’ye spot bazda uğrak gerçekleştirmiş olsalar da, MD3 servisinde işletilen Yang Ming gemilerinin, Türkiye’ye düzenli servis kapsamında uğrak gerçekleştiren en büyük gemiler olması.
  

eyvaport6.jpg
 

"TÜRKİYE, AKDENİZ’DE BİZİM İÇİN ANAHTAR ROL OYNUYOR"

“Bölgenin sahip olduğu potansiyel direkt hizmet vermemizi sağlayan ilk faktörlerden biri. Daha önce de Akdeniz bölgesinde aktivitelerimiz vardı.  Ancak bunu direkt servisimizle perçinleyip Türkiye’deki gücümüzü bir kademe daha artırdık.” diyen Yang Ming Anadolu Genel Müdürü Chun Feng Chen, Türkiye’nin kendileri açısından çok önemli olduğunu vurguladı. 
Yang Ming için Akdeniz servisinin diğer servislere göre çok daha farklı olduğuna dikkat çeken Chen “Bizim için bu servisteki anahtar bölge Türkiye. Bu sebeple, Ambarlı bölgesi, Aliağa bölgesi, Mersin ve şimdi de Evyapport ile Türkiye’de dört liman uğrağı yapıyoruz.  Yang Ming olarak bütün odağımız Akdeniz bölgesine yoğunlaştı. Dolayısıyla Türkiye’de yapacağımız faaliyetler ve bu servisin başarısı, bölgedeki hacmimizi artıracaktır. Türkiye’yi seviyoruz” dedi.
Türkiye’de Arkas Holding ile ortaklık içinde olduklarını da belirten Chun Feng Chen, denizcilik sektörünün adım adım daha iyi bir noktaya geleceği kanısında olduğunu ve Türkiye’nin de potansiyelinden faydalanarak Akdeniz bölgesindeki güçlerini artırmayı hedeflediklerini anlattı. Chen sözlerini “Bölgedeki beklentilerimizi karşılamak için, sadece Türkiye’deki ortağımızın değil, terminallerin de desteğine ihtiyacımız var. Bu desteği göreceğimizden eminiz. Bu sayede buradaki gücümüzü artıracağız” diye sürdürdü.

Evyapport Genel Müdürü Ali Keskin ise deniz ticaretinde Türkiye’nin ve Kocaeli’nin önemini belirterek şunları söyledi: “Ülkemiz ve hizmet verdiğimiz Kocaeli bölgesi konumu dolayısı ile Asya ile Avrupa arasında bir köprü görevi görürken, stratejik öneme sahip uluslararası ulaşım yollarını bünyesinde barındırmaktadır. Üç tarafı denizlerle kaplı olan ülkemizde dış ticaret hacmindeki en büyük payı, denizyolu ile taşınan yükler oluşturmaktadır. Cebelitarık Boğazı ile Atlas Okyanusu’na, Süveyş Kanalı ile Arap Yarımadası ve Hint Okyanusu’na, Türk boğazlarının Karadeniz-Akdeniz bağlantılarıyla Avrasya ve Uzakdoğu’ya uzanan bir ulaşım ağının odak noktasında bulanan ülkemiz denizyolu taşımacılığında önemli bir potansiyele ve güce sahiptir” dedi.

Türkiye pazarına 1994 senesinde Arkas’ın acenteliği ile giren Tayvan Devleti’nin ortağı olduğu ve yönettiği Yang Ming Group, ülkemizdeki başarılı ve istikrarlı büyümesi sayesinde 2009 yılında Arkas ortaklığı ile Yang Ming Anadolu’yu kurdu.  Yang Ming Anadolu ise Türkiye pazarına olan inancıyla ortağının ihtiyaçlarını karşılamak kapsamında 2017 yılında Türkiye ve Uzakdoğu arasındaki servislerine yeni bir direkt servis ekledi. 

“BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR GURUR KAYNAĞI” 

eyvaport3.jpg


Uzak Doğu’ya direkt servis yapan gemileri ağırlamanın sadece kendileri için değil, Türkiye için de önemli olduğuna dikkat çeken Evyapport Satış ve Pazarlama Direktörü Barış Yerge de “Öncelikle memleketimiz ve bölgemiz için hayırlı olsun. Dünyadaki önemli servislerden bir tanesi. Yang Ming’in de içinde bulunduğu The Alliance’ın Uzak Doğu’ya direkt servisinin ilk gemisini karşılamış durumdayız. Bizler için büyük bir gurur kaynağı. Önümüzdeki yıllarda bu servislerin artarak devamını diliyoruz” dedi.  

Yerge, Yang Ming’in dünyada önemli 10 konteyner hattından bir tanesi olduğunu belirterek Yang Ming’le güzel bir ilişki kurduklarını ve her iki firma için de öncelikli olanın ithalatçılarla ihracatçıların yüklerini elleçleyebilmek olduğunu vurguladı.
 

eyvaport4.jpg

“TÜRKİYE’DE LİMANLAR MÜKEMMEL”
Henüz daha bir yaşını doldurmamış dev konteyner gemisi YM WREATH ile Türkiye’ye dördüncü kez geldiğini söyleyen Kaptan  Ivan Meshkov ise Ambarlı, Aliağa, Mersin ve Evyapport gibi Türkiye limanlarında hiçbir problem yaşamadıklarını anlatarak “Hem liman hizmetleri, hem de yanaşma hizmetlerinin hepsi mükemmeldi” dedi.
Konteyner limanı Evyapport, Türkiye ekonomisinde kilit rol oynayan İstanbul, Kocaeli ve Adapazarı gibi endüstri merkezlerine ortalama 30 km uzaklıktaki konumu ile dikkat çekiyor. İstanbul-Ankara arasındaki ana demiryolu hattına iltisak hattı ile bağlantısı bulunan Evyapport, bu sayede müşterilerine güvenli, çevreci ve hesaplı intermodal taşıma alternatifleri de sunuyor.
 

eyvaport5.jpg


YM WREATH’ın teknik özellikleri:
IMO: 9708473
MMSI: 477096300
Çağrı İşareti: VRPF9
Bayrak: Hong Kong [HK]
AIS Gemi tipleri: Cargo
Gemi Kapasitesi : 14.100 TEU
Gross Tonnage: 145136
Detveyt: 145784 t
Tam Boy x Tam Genişlik: 368m × 51m
Yapım Yılı: 2017
İnşa edildiği tersane: CSBC Taiwan Kaohsiung Shipyard

Vira Haber

Bu haber toplam 16554 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.