1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. EVYAPPORT LİMANI

  4. Evyapport ‘Karbon Ayakizi Paneli’ gerçekleştirildi
Evyapport ‘Karbon Ayakizi Paneli’ gerçekleştirildi

Evyapport ‘Karbon Ayakizi Paneli’ gerçekleştirildi

‘Yeşil Liman’ ödüllü Evyapport, Karbon Ayakizi Paneli’ni Divan Otel Asia’da bugün gerçekleştirdi.Yoğun katılımın olduğu panelde, çevre,küresel ısınma, sosyal sorumluluk projeleri ele alındı.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TÜBİTAK gibi kurum temsilcileri ve akademisyenlerin de bulunduğu panelin açılış konuşmasını yapan ve çevreye önem veren bir liman olduklarını belirten Evyapport Başkan Vekili Sıtkı Tankurt “Çevreye önem veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Limanımızı dünya limanlarıyla uyumlu hale getirme amacındayız. Çevre izni alan ilk limanlardan biriyiz.Aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerimize de devam ediyoruz.Hatıra ormanımızı yaptık.Çocuk parkı çalışmamız devam ediyor.Dünya’ya ve çevreye önem vermek önceliğimiz.Çevre, rekabette ciddi bir güç haline geldi.” dedi.


‘Yeşil liman olmanın gerekliliklerini yapacağız’


Evyapport’un sektörde ilkleri gerçekleştirdiğini belirten Sıtkı Tankurt konuşmasının devamında “Evyapport olarak öncelik iş ortaklarımızla işbirliğini arttırmak ve kendi projemize yön verme amacındayız. Evyapport olarak öncü işler yapıyoruz.Misyonumuzun önemli bir ayağını da karbon ayakizi oluşturuyor.Bu farkındalık misyonumuzu da arttıracağımızı düşünüyorum.Bundan sonrası için çevreyle ilgili temiz enerji çalışmalarımız var. Rüzgar enerjisiyle ilgili çalışmalarımız var.Şuan fizibilite aşasında.Mevzuata uygun şekilde rüzgar enerjisiyle kendi enerjimizi üretebilmek adına çalışmalarımızı devam ettireceğiz.Yeşil liman olmanın gereği neyse onu yapacağız.Karbon ayakizi konusunda öncü kuruluş ve limanlarla işbirliği içerisinde olacağız. Onlardan öğrenecek şeylerimiz olduğuna inanıyorum. Onları ziyaret ederek çevreyle ilgili neler yapabileceğimizi ortaya çıkaracağız.” şeklinde konuştu.


‘Çevreyle ilgili uygulamalarda dünyayla entegre olduk’


Önceliklerinin insan sağlığı ve çevre olduğunu belirten Adrimal Genel Müdür Asistanı Selçuk Görmezoğlu konuşmasında “Çevreyle ilgili çok değerli bir toplantı gerçekleştirdik. Öncelikle insan sağlığını düşünüyoruz. Kuraklık ve kimyasal etkilerle kanser riskinin artması çok önemli Türkiye için. Yeni kuşak için önemli konular.Çevreyle ilgili uygulamalarda dünyayla entegre olmuş durumdayız.Denizcilik sektöründe de çevreyle ilgili olarak düşük sülfür uygulamasına geçildi.Artık Türkiye limanları uğrak yapan gemiler düşük sülfüre geçiyor. Bu uygulama teorik olarak başladı ama pratikte zorluk çekiliyor.” ifadelerine yer verdi.


‘Global çevre politikalarına değer veriyoruz’


Çevre konusunda global olarak hareket ettiklerini belirten Maersk Line Operasyon Genel Müdürü Bilgehan Kuey “Maersk bir Danimarka şirketi ve merkezden çevreyle gelen ciddi insiyatifler var.Bunlardan biri de düşük sülfürlü yakıt kullanımı.Son üretilen gemilerimizde ciddi olarak yakıt tasarrufu sağlamaktayız. Bu da emisyon ve karbondioksiti azaltıyor. Birlikte çalıştığımız şirketlerle beraber bir çevre programımız var. Çevre, yolsuzluğa karşı mücadele,işçi ve insan hakları, iş sağlığı ve güvenliği konularında Birleşmiş Milletler ilkelerine uyumlu hale gelmeye çalışıyoruz.Tedarikçilerim için de geçerli. Evyap’la da çalışmalarımız var. Biz bu konuda global olarak emin adımlarla yürüyoruz. Global anlamda bir çok tedarikçimizi bu uygulamalara dahil edip kayıt altına aldık. Dürüst ve istikrarlı şekilde devam etmek istiyoruz. Maersk çalışanları iş sağlığı ve çevre güvenliği konularında bir ön eğitimden geçiyor ve bunu takip eden kampanyalar yapılıyor. Çevre için üstümüze düşeni yapıyoruz ve çevrenin öneminin farkındayız.” dedi.
 

‘Gemilerimizde düşük sülfürlü yakıt kullanıyoruz’


Çevre bilinci için faydalı ve farkındalık yaratan bir panel olduğunu belirten Türkon Acente Müdür Yardımcısı Koray Ergin “Bu toplantıyla birlikte karbon ayak izi konusunda yeteri kadar bilinçli olmadığımızı fark ettik.Bazı şeyleri bilinçli yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bilinç yaratma konusunda çok yaralı bir toplantı oldu. Türkon olarak gemilerimizde düşük sülfürlü yakıt kullanıyoruz. Evyap’ın öncülüğünde Türkon olarak biz de çevre için elimizden geleni yapacağız.” şekline konuştu.


‘Çevreci gemileri tercih ediyoruz’


Düşük karbon gazı atımı sağlayıp denizde kaybettiğimiz süreyi limanda kazanmak istediklerini söyleyen CMA CGM Operasyon Müdürü Emrah Ovalıoğlu konuşmasında “ CMA CGM olarak bizim de çevreyle ilgili aldığımız tedbirler var. Yapılan son gemilerimiz doğaya düşük karbon salan çevreci gemiler.Yeni tekne dizaynı ve pervane yapısıyla daha az enerji tüketen çevreci gemilere önem veriyoruz.Ana gemilerimizi en düşük hızlarda kullanıp, düşük karbon gazı atımı sağlayıp denizde kaybettiğimiz süreyi limanda kazanmak istiyoruz. Tüm bunları ekokonteynırlarla beslediğimizde çevreci bir şirket olarak deniz piyasasında bayrak sallıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

2.20130918170317.jpg

3.20130918170328.jpg

4.20130918170339.jpg

5.20130918170349.jpg

 

 

virahaber.com
 

Bu haber toplam 2589 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.