1. HABERLER

  2. MARİNA

  3. MARTI MARİNA

  4. Fatih Dağıstanlıoğlu "Martı Marina sadece bir marina değil"
Fatih Dağıstanlıoğlu "Martı Marina sadece bir marina değil"

Fatih Dağıstanlıoğlu "Martı Marina sadece bir marina değil"

Martı Marina &Yacht Club Genel Müdürü Fatih Dağıstanlıoğlu ile marinacılık anlayışları ve Martı Marina’yı müşterileri için özel kılan detaylar üzerine bir sohbet gerçekleştirdik.

A+A-

Yakın zamanda düzenlediği Türkiye’nin ilk yat festivali Turkcell Platinium Hisarönü Aegean ile dikkatleri üzerine çeken Martı Marina,Ege’nin incisi Hisarönü’nde müşterilerine beş yıldızlı otel konseptiyle marina hizmetini beraber sunuyor. Klasik marina anlayışında büyük değişikliklere giden Martı Marina müşterilerine sadece teknelerini bağlayacakları bir alan yaratmaktan öteye geçip spa, surf, yoga gibi etkinliklerle onlara keyifli vakit geçirecekleri bir yaşam alanı yaratmış. Denizi bir sosyal bir araç olarak görüp, denizi kapsayan etkinlikleri ön plana çıkaran Martı Marina &Yacht Club Genel Müdürü Fatih Dağıstanlıoğlu ile marinacılık anlayışları ve Martı Marina’yı müşterileri için özel kılan detaylar üzerine bir sohbet gerçekleştirdik.

Marinanızın coğrafi konumundan ve konumunun getirdiği avantajlardan bahseder misiniz?

Marinamız,Ege’nin en güzel koylarından olan Hisarönü’nde yer alıyor. Marinamızın, ülkemizin en güzel bölgesinde, doğa ile denizin adeta kucaklaştığı, havanın ve denizin bol oksijenli ve tertemiz olduğu bu özel coğrafi alanda yer alması, bizi doğa tutkunları için vazgeçilmez hale getiriyor.

Müşterilerinize ne gibi hizmetler sunuyorsunuz?

Birçok ülkedeki marinaların daha üstünde standartlara sahibiz. Palamar ve bot servisi, dalgıçlık hizmeti, emniyetli bağlama,24 saat güvenlik, elektrik ve su, teknik servislere yönlendirme, araç ile transferler birçok marinadaki gibi olmazsa olmazlarımızdır. Bunların yanında konuklarımıza; tekneye market servisi, çamaşırhane hizmetleri, araç kiralama, yeme içme alanları, 5 yıldızlı butik otelde konaklama, Spa, Türk hamamı ve masaj merkezi, yoga ve meditasyon merkezi, fitness merkezi, beachclub, yüzme havuzu, dalış ve surf eğitimleri, kano  ve deniz bisikleti kiralama, akaryakıt istasyonu, ücretsiz wi-fi, ücretsiz atık alım istasyonu, butik, pastane, kuaför, medikal destek, deniz uçağı ve helikopter ile ulaşım kolaylıkları gibi hizmetlerde sunuyoruz.

marina-001.jpg

Marina hizmetinizin yanı sıra hoş vakit geçirilecek bir kulüp konsepti de yarattınız, bundan biraz bahsedebilir misiniz?

Denizcileri birbirine bağlayan; denizcilik ve birlik ruhudur. Bunu dikkate aldığımızda, denizcilerin birbirleriyle hoş vakit geçirebileceği ve anılarını hatta tecrübelerini paylaşabileceği ortamlarımız olsun istedik. Ve denizcileri bir araya getirmek için özel toplantılar, geceler, happyhourlar düzenliyoruz. Son derece mutlu ve tekrarı beklenir toplantılar olmaya başladı. Bundan da çok büyük keyif alıyoruz.

Yakın zamanda Türkiye’nin ilk yat festivali olan “Turkcell Platinium Hisarönü Aegean Yachting Festival”i gerçekleştirdiniz. Martı Marina&YachtClub’da bu tür etkinlikler görmeye devam edecek miyiz?

Martı Marina &Yacht Club olarak “TurkcellPlatiniumHisarönüAegeanYachting Festival”’i ile Türkiye’de teknecileri ilk kez bir festival ortamında buluşturmaktan mutluluk duyduk. Ege Yat Festivali’yle sadece Türk yelkenciler değil, Ege’de seyreden tüm yelkencilere yatlara, klasik yatlardan megayatlara birçok farklı kategoride tekne, tekne sahipleri ve deneyimli yelkenciler ile buluştu. Festival boyunca denizcilik sektörüyle ilişkin marka ve ürünler bir araya geldi. Festival, bireysel katılımcıların yanı sıra kurumsal olarak adını duyurmak isteyen yelkencilere de açık oldu. Şirketler, meslek örgütleri ve üniversiteler de dâhil denize gönül vermiş yerli ve yabancı tüm deniz severler festival sürecinde bir araya geldik. Denizcileri ve denizseverleri bir araya getirecek bu tür etkinlikleri,  her sene farklı sürprizlerle tekrarlayacağız. Bu etkinlikler kapsamında karada ve denizde gerçekleştireceğimiz sürpriz etkinliklerle katılımcıların büyük keyif almalarını sağlayarak bu etkinlikleri daha cazip ve özlenir hale getireceğiz. İnanın katıldıklarına pişman olmayacaklar. Denizi, karayı ve eğlenceyi bir arada yaşatacağız.

marinaaa.jpg

Nasıl bir müşteri profiliniz var?

Büyük çoğunluğu T.C. vatandaşı olmakla birlikte, son derece doğasever, deniz tutkunu, huzur  beklentisi olan, çevreci, bölgemizi  ve marinamızı seven ve bunlardan keyif alan, bizlere son derece yardımcı olan elit bir misafir profilimiz  var.

Martı Marina olarak gelecek için projeleriniz nelerdir?

Birçoğu sürpriz olmakla beraber, her sene başka bir değişiklik, etkinlik ve yenilikle misafirlerimizin karşısına çıkmayı planlıyoruz. Misafirlerimize kendilerini evlerinde hissettirmek için özel bir çaba sarfediyoruz. Misafirlerimizin beklentileri ve çağımızın gelişen teknolojisi bizler için yol gösterici oluyor.

Bünyemizde bulunan yelken okulu ile bölgedeki genç denizcileri ve yelkencileri yetiştirmek ve onların dereceli sporcular olmasını sağlamak da hedeflerimiz arasında yer alıyor. Ayrıca birçok benzer sosyal sorumluluk projelerimiz de var; bölgede denizciliğe yönelik okullar açılması için destek olmayı planlıyoruz. Yine bölgemizde bulunan, belki de dünyanın en eski batığına sponsor olmayı düşünüyoruz. Ve bunlarla beraber, dünyayı denizden gezerek, ülkemizi temsil eden Türk denizcilerini ve teknelerini  ömür boyu misafir ediyoruz. Gurur duyduğumuz denizcilerimizi ağırlamak bizlere mutluluk veriyor.

Martı Marina’yı müşterileri için özel kılan sebepler nelerdir? Sizi neden tercih etmeliyiz?

Az önce saydığım özel hizmetler, sosyal alanlar, keyifli etkinlikler, onları evlerinde hissettirme gayretimiz ile sunulan çok özel yaşam tarzı müşterilerimizin bizi tercih etmesini sağlıyor.

Türkiye’deki Marina hizmetleri hakkında neler söylemek istersiniz? Sizce marinalar istenilen seviyeye geliyor mu?

Bizim misafirlerimize sunduğumuz hizmetler; 5 yıldızlı bir otel konseptinin deniz versiyonu. Hatta artıları da var. Bunu yaşayıp gören misafirlerimizden de dinlemenizi isterim.  Marinalar ülkemizde, dünya standartları seviyesinde, bazı Avrupa marinalarının kesinlikle üzerinde. Bundan sonra yapabilecekleriniz, sadece teknoloji ile sınırlıdır. Hizmet kalitesi ve seviyesi ise sadece insan gücü ile gerçekleştirilen bir şey... Ülkemizde en övünülen yönlerden biri olan misafirperverlik anlayışımızla, marinamız hizmet kalitesindede üst seviyelerde yerini aldı.

Martı Marina&Yacht Club için beklediğiniz ilgiyi görebildiniz mi? Müşterilerinizin ilgisi ne durumda? 

Bir marinada emniyetle bağlı kalmak beklentisi haricinde; sunduğumuz hizmetleri yaşayıp mutsuz olan misafirimiz olmadı. Bizleri diğer arkadaşlarına öneren ve bu sayede bizleri tercih eden özel misafirlerimiz; şu anda marinamızı neredeyse doldurmuş durumda. 2015 sezonu için üzülerek yeni misafirlerimizi “WaitingList”e almak durumundayız.  Ama  yeni misafirlerimizi de marinamızda ağırlamak için planlarımız var. Dediğim gibi sürpriz planlar…

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Denizde bir yaşam tarzınız varsa, doğayı seviyorsanız, kendinizi önemli  ve özel hissetmek istiyorsanız;  marinamıza uğrayın. İnanın vazgeçemeyeceksiniz... 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 3843 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.