1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Gaziantep'te Offshore Yarışları
Gaziantep'te Offshore Yarışları

Gaziantep'te Offshore Yarışları

Gaziantep'te Offshore Yarışları Gaziantep offshore yarışlarına ev sahipliği yapıyor.

A+A-

Yavuzeli'ne bağlı Rumkale ile Birecik Baraj Gölü üzerinde yapılacak yarışma için bütün hazırlıklar tamamlandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, şehrin alışık olmadığı bir etkinliğe imza attıklarını belirtti. Konuya ilişkin gazetecilere bilgi veren Güzelbey, Yavuzeli'nde bulunan Rumkale ile Birecik Baraj Gölü üzerinde 31 Temmuz- 1 Ağustos tarihlerinde offshore yarışları düzenleneceğini söyledi.

Gaziantep'te ilk kez sürat teknesi yarışları düzenleneceğini söyleyen Güzelbey, bu etkinliği su sporlarının yanında kültür ve sanat aktivitesi olarak da gördüklerini ifade etti. "Gaziantep, son zamanlarda turizm, tarih ve kültürel alanda büyük bir atılım yaptı. Bu etkinlikle de kısa vadede, Gaziantep'in adını Türkiye ve dünya gündemine taşımak, halkın su sporları ile tanışmasını sağlamak istiyoruz." diyen Güzelbey, uzun vadede ise Gaziantep'in bu alandaki potansiyelini ilgililere göstermek istediklerinin altını çizdi. Etkinlik için hummalı bir çalışma yapıldığın belirten Güzelbey, yapılan bu çalışmaların büyük bir başarıya imza atılması ile sonuçlanacağını aktardı. Güzelbey, cumartesi ve pazar günleri yapılacak offshore yarışlarını izlemek isteyen vatandaşlar için Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz otobüs seferleri düzenleneceğini dile getirdi. Yarışma hakkında teknik bilgiler veren Organizasyon Teknik Sorumlusu Atilla Çeker ise İspanya, Almanya, ABD, Belçika, Fransa ve Türkiye'den 20 yarışmacının 10 tekne ile katılacağı yarışın büyük bir heyecan içerisinde geçeceğini söyledi. Çeker, yarışla ilgili her türlü tedbirin alındığını kaydetti. Çeker, antrenmanların devam ettiğini, yarışmaların çok güzel olacağını sözlerine ekledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılacak organizasyona, Gaziantep Valililiği, Gaziantep Üniversitesi, Zirve Üniversitesi, Gazikent Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Kalkınma Ajansı, Yavuzeli Kaymakamlığı, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, Yavuzeli Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Gaziantep Ticaret Odası (GTO) gibi kurum ve kuruluşların da destek verecek.

Bu haber toplam 1017 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.