1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. "Gerekirse Türk vatandaşı olurum"
"Gerekirse Türk vatandaşı olurum"

"Gerekirse Türk vatandaşı olurum"

Türk Yelken Takımı Zall, Dünyaca ünlü yelken yarışçısı Karol Jablonski’ ye emanet.

A+A-

Türk yelken takımı Zall, Dünyaca ünlü yelken yarışçısı Karol Jablonski’ ye emanet

İstanbul Yat Kulübü takımı Zall, “Farr 40” Avrupa şampiyonası için Polonyalı yelkenci Karol Jablonski ile bir sene için anlaştı.

Bugün (Perşembe)İstanbul Yat Kulübü başkanı İsmet Özbakır başkanlığında, Ataköy Sheraton Otelinde gerçekleştirilen basın toplantısında, İstanbul Yat Kulübü takımı Zall ve “Farr40” Avrupa Şampiyonası’nın etapları hakkında bilgiler verildi ve takımın yeni koçu Karol Jablonski basına tanıtıldı. Böyle bir girişimin Türkiye’ de ilk kez gerçekleştirildiğini ifade eden İsmet Özbakır, şimdilik bir sene için anlaşma imzalanan Jablonski’nin anlaşmasının uzatılmasının da mümkün olduğunu ifade etti.

Toplantıda takımla ilgili beklentilerini anlatan Karol Jablonski, vizyon sahibi olmanın her şeyin başlangıcı olduğunu ve Yelken Sporunun gelişmesinin ülkelerin tanıtımına ne kadar büyük katkı sağladığını Yeni Zelanda ve Avustralya örnekleriyle anlattı. Türkiye’ye gelmekten ve Türkiye’ de yelken sporunun gelişimine katkı sağlayacak olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen ünlü yelkenci, “Farr40” Avrupa Şampiyonası’nda hedeflerinin yüksek olduğunu ve bu hedeflere gitmeye hazır olduklarını ifade etti.

Gerekirse Türk vatandaşı olurum
Türk takımının olimpiyatlara katılması durumunda takımın başında kalmak için Türk vatandaşı olup olmayacağı sorulan Jablonski, “Neden olmasın? Ben zaten Atlanta Olimpiyatlarında Polonya takımının koçuydum. Gençlerin bu alanda tecrübe edinmesi için elimden geleni yapmak isterim ve bu aslında dünya’ya hizmet olur. Faydam olacaksa tabii ki seve seve böyle bir şeyi kabul ederim” diyerek gerekirse Türk vatandaşlığına geçebileceğini belirtti.

Son etap İstanbul’ da
13 Mayıs ve 9 Ekim tarihleri arasında İtalya, İspanya ve Türkiye’ den oluşan dört etapta gerçekleşecek olan yarışmanın Marmara Yelken kulübünün ev sahipliğinde İstanbul’ da yapılacak olan son etabında Avrupa Şampiyonu belirlenecek.

Virahaber





Bu haber toplam 1074 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.