1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Global Liman, Dubrovnik Gruz Limanı ön anlaşmasını imzaladı
Global Liman, Dubrovnik Gruz Limanı ön anlaşmasını imzaladı

Global Liman, Dubrovnik Gruz Limanı ön anlaşmasını imzaladı

Dubrovnik Gruz Limanı'nın 40 yıl süreyle işletilmesi için ön anlaşma Global Liman tarafından imzalandı. Anlaşma Dubrovnik'te kruvaziyer gemi terminali ile alışveriş merkezi, katlı otopark, ve otobüs terminali yapımını ve 40 seneye süresince işle

A+A-

Gruz Limanı ihalesi, Dubrovnik’te kruvaziyer gemi terminali ile alışveriş merkezi, katlı otopark, ve otobüs terminali yapımını ve 40 seneye varan işletme hakkını içeriyor. Kruvaziyer operasyonlarını devralmanın ve yeni bir kruvaziyer terminali yapmanın yanı sıra GLİ, imtiyaz alanı içine ticari alanlar ile alışveriş merkezi de inşa edip, faaliyetini üstlenecek. Şirket alışveriş ve ofis alanlarından da gelir elde edecek. İmtiyaza konu olan toplam alan 28 bin metrekare iken, toplam uzunluk 845 metre.

İnşaata 2016‘da başlanması ve yaklaşık 60 milyon Euro yatırımla 2018 sonunda tamamlanması bekleniyor. GLİ, yatırımın yüzde 70'ini kalkınma ve ticaret bankaları konsorsiyumu yoluyla finanse etmeyi planlıyor.

Global Liman'dan KAP'a Gruz Limanı açıklaması

Global Liman'dan KAP'a yapılan açıklama şu şekilde: "16.10.2015 tarihli özel durum açıklamamız kapsamında, Şirketimizin bağlı ortaklığı olan Global Liman İşletmeleri A.Ş., Fransa'da yerleşik Bouygues Batıment International ile ortak olarak kurmuş oldukları Dubrovnik International Cruise Port Investment d.o.o. unvanlı şirketin, Dubrovnik Liman Başkanlığı ile Dubrovnik Gruz Limanı'nın 40 yıl süreyle işletilmesini düzenleyen imtiyaz sözleşmesine ilişkin bir "ön anlaşma" imzaladığını Şirketimize bildirmiştir. Gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgi verilmeye devam edilecektir."

ViraHaber.com


Bu haber toplam 1650 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.