1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. GMO panelleri başladı
GMO panelleri başladı

GMO panelleri başladı

Gemi Mühendisliği Haftası’17 etkinlikleri kapsamında düzenlenen panel programının birinci günü (dün) Piri Reis Üniversitesi, Hazırlık Yerleşkesinde gerçekleşti.

A+A-

Panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bostancı açılış konuşmasıyla başladı. İİB Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Başaran Bayrak, TMMOB Gemi Makinaları İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dereli, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan konuşmalarıyla katılımcılara seslendiler. Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve GİSBİR Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Özokutucu katıldı.

Panelin ilk oturumunda, Prof. Dr. Oral Erdoğan’ın moderatörlüğünde, Türk Gemi İnşa Sektöründeki Finansal Problemler ve Çözüm Önerileri konuları işlendi. T.C. UDHB Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdür Yardımcısı Sayın Naci Kaya, GİSBİR Mali İşler Danışmanı Sayın Murat Erişti panelist olarak yer aldılar.

Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Devlet Yardımları Şube Müdürü  Rengin Bal, Panelin ikinci oturumunda, Tasarım Ofislerine Yönelik Ekonomi Bakanlığı Teşvik ve Destekleri konularına değindi.

Bugün saat 14:00’da gerçekleşecek olan panelin ikinci gününde, Askeri Gemilerin Sivil Tersanelerde Yapılmasının Önemi, Yerli Ürün kullanımı ve Gemi İnşa Sektörüne Katkıları konularında paneller düzenlenecek.

gmo_panel.jpg

14.12.2017panel-002.jpg

14122017panel-002.jpgpanel14.12.17-001.jpg

gmo_panel3.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 5888 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.